Morgen starten Tristan Tulen en Tom Bontes op de 28e editie van de Zomer Universiade in Gwangju, Zuid-Korea. Maar wat houdt dat eigenlijk in? De Universiade is een groot multi sportevenement dat elke twee jaar terug keert. Het is na de Olympische Spelen het grootste allround sportevenement ter wereld. Een Zomer Universiade telt tien standaard sporten, die naar vrije keuze door de organiserende stad met enkele sporten wordt aangevuld. Er doen 82 Nederlandse sporters mee in een deelnemersveld van 12,986 atleten uit 141 landen in 21 sporten. Meestal wordt het de Olympische Spelen voor studenten genoemd. De reden daarvoor is de mix tussen de gevestigde orde topsporters die nog studeren en de aankomende talenten die ook student zijn. Schermen is één van de tien vaste sporten.

Het niveau van de schermers is er daardoor niet minder om; zo zijn sterke landen als Frankrijk, Italië, Hongarije, Rusland en natuurlijk Korea zelf vertegenwoordigd.

In de zomereditie van 2015 komen 2 Nederlandse schermers in actie, beide op heren degen: Tristan Tulen en Tom Bontes. Tristan heeft al enige ervaring met de Universiade. Afgelopen editie in 2013 werd Tristan 3e in Kazan, Rusland. Dit jaar mocht Tristan de vlag dragen tijdens de openingsceremonie in Gwangju, waar 50.000 toeschouwers de sporters toejuichten. Een hele eer, en goed voor de promotie van de schermsport in Nederland.

Morgen om 11.00 uur plaatselijke tijd (04.00 uur Nederlandse tijd) komen Tristan en Tom in actie. We wensen Tristan en Tom veel succes op deze mooie wedstrijd. De resultaten zijn te volgen via: http://www.gwangju2015.com/info/