De eerste dag dat de Nederlandse schermers in actie komen verliep niet zoals gehoopt. Vandaag stond in het teken van het degentoernooi. De heren Bas Verwijlen, Tristan Tulen en David van Nunen en dame Kelly Boone kwamen in actie.

De heren beten het spits af.

Tulen schermde zich als beste Nederlander naar een 95e plaats. Tulen schermde geen goede voorronde. Met een 3/3 belandde hij in de middenmoot. Hij trof daar de Noor Torkildsen en won met 15-12 in een slopende eliminatie. Zijn volgende tegenstander was Cordeiro (POR). Tulen verloor met 15-12 en eindigde als 95e.

Verwijlen schermde een prima voorronde. Hij verloor echter met 5-4 van de Fin Seeve en plaatste zich daardoor niet direct voor het hoofdtoernooi (de beste 64). Op het tableau trof hij daar Zhang, een lange Chinees die zijn voorronde niet zo lekker deed. Zhang verraste Verwijlen, die naar eigen zeggen zijn tempo niet kon vinden. Verwijlen verloor de partij met 15-10 en eindigde als 97e.

De nieuwkomer op het WK senioren, David van Nunen, streed zich naar een 3/3 in de voorronde. Dit gaf hem echter een positie in het midden en in zijn eerste eliminatie trof hij Zawrotniak (POL), een routinier (28e van de wereld) die al een lange tijd mee gaat. Van Nunen kon wel een aantal punten maken maar verloor uiteindelijk met 15-10. Hij eindigde als 127e.

Kelly Boone schermde geen sterke voorronde. Kelly had een lastige poule waarin ze net niet genoeg punten maakte om de eliminaties te bereiken. Kelly had de twijfelachtige eer om als eerste niet door te zijn. Het verschil was minimaal: Gars (SWE) en Boone hadden beide een indice van -3. Echter had Gars één gemaakte treffer meer en daarmee eindigde Boone als 121e.

Later deze week, op 17 juli, schermen de heren nogmaals op het WK, dit keer in teamverband

Morgen komt Sebastiaan Borst in actie op het onderdeel Floret. Succes Sebastiaan!

Resultaten zijn live te volgen via: http://fie.org/competitions/world-championship/schedule

Of volg ons op Facebook om up to date te blijven!