Het is gebruikelijk dat NOC*NSF een sportbond verzoekt om niet te communiceren over een eventuele plaatsing van een atleet voor de Olympische Spelen, tot het officiele moment van plaatsing daar is. Dat zou voor schermen de wereldranglijst van 4 april moeten zijn. Daarna dient de FIE dit aan het IOC te melden en die weer aan het NOC, kortom: dat duurt nog even.

Maar na alle publiciteit in kranten, op de social media en inmiddels ook al een gepubliceerde reactie van onze Chef de Delegation voor Rio; lijkt het wat vreemd dat het KNAS bestuur zich in stilzwijgen hult. Vooral als je bedenkt dat die lijst tussen nu en 4 april niet meer zal wijzigen.

Wij zijn als bestuur en met ons ongetwijfeld alle KNAS leden en de niet schermende Bas supporters, ontzettend blij dat Bas zich wederom voor de Spelen heeft weten te plaatsen. Het was geen gemakkelijke opgave en Bas moest het het laatste jaar allemaal zelf voor elkaar zien te boksen. Gelukkig heeft hij hierbij kunnen rekenen op de steun van zijn familie en vrienden en de begeleiding en training door zijn vader Roel, die wij graag in deze felicitaties willen meenemen.

Het pleit voor zijn wilskracht en doorzettingsvermogen om nadat hij de samenwerking met onze bondscoach vorig jaar had beeindigd en daarmee de financiering van zijn " road to Rio" door NOC*NSF had afgesneden; stug door te gaan met zijn plannen en de kwalifikatie wist af te dwingen.

Waar de KNAS zoals bekend mag worden verondersteld; niet over middelen voor topsportfinanciering beschikt was het extra prettig om te zien ( en nu spreek ik als Secretaris ) dat onze Voorzitter, via MMIT Bas is blijven sponsoren.

Bij deze willen wij Bas en Roel nogmaals feliciteren en heel veel succes toewensen bij de laatste voorbereingen op Rio. Wat de Spelen zelf betreft: 3 x is scheepsrecht. We begrepen dat Bas een zwembroek voor Rio heeft gekocht. We hopen op een foto van Bas in die zwembroek, met medaile om zijn nek; op de Copacabana.