Een valse start voor Nederland met de aftrap van het Jeugdwereldkampioenschap (JWK) schermen in Bourges, Frankrijk. Met op vrijdag de dames cadetten floret en heren cadetten sabel mochten Myrthe Zoons, Veerle Meulenaar en Bente Obdeijn zich klaarmaken voor de eerste wedstrijddag. 

Myrthe Zoons wist in de voorronde twee partijen te winnen en plaatste zich daarmee als 67e op het tableau. Het scheelde slechts één plek in de ranking of Myrthe had ook de eliminaties mogen schermen: 66 deelnemers gingen door na de voorronde. 

Ook Veerle Meulenaar had het zwaar in de voorronde en was meermaals dicht bij de overwinning. Uiteindelijk noteerde zij één winst- en vier verliespartijen achter haar naam en dat was helaas onvoldoende om door te mogen naar de eliminaties. Veerle eindigt uiteindelijk als 71e. 

Als afsluiter van deze schermdag kwam voor Nederland ook Bente Obdeijn nog in actie op het wapen sabel. Bente had het lastig in de poule en het lukte hem niet om een van de partijen op zijn naam te schrijven. Hij eindigt uiteindelijk als 84e. 

Niet het resultaat waar vooraf op gehoopt was, maar de sfeer binnen de delegatie is opperbest en bovendien komt de revanche snel met het 'Mixed team-event' aanstaande maandag. Voor morgen staan de heren cadetten degen en dames cadetten sabel op het programma. Wil je de verrichtingen van Randy Postma, Ruben Derksen, Roy van Gilst (degen) en Marleen Buitenhuis (sabel) volgen, houd dan de KNAS Facebook-pagina (https://www.facebook.com/Schermbond/) in de gaten voor het laatste nieuws en beeldmateriaal uit Bourges!