Dag twee van het JWK in Bourges. Het was vanochtend vroeg opstaan voor Randy Postma, Roy van Gilst en Ruben Derksen bij de heren cadetten degen (die om 08.30 startklaar moesten staan). Voor Randy verliep de poule volgens verwachting met vier keer winst en slechts één verliespartij. Roy van Gilst draaide een redelijke poule en wist hier twee partijen te winnen. Helaas had hij, net als Myrthe Zoons gisteren, pech met de plaatsing voor het tableau: Roy eindigt als 99e. Ruben pakte drie winstpartijen in de poule en was daarmee zeker van plaatsing voor het tableau van 128. In een spannende partij tegen Frazao werd  jammer genoeg verloren met 8-15. 

Randy wist de verwachtingen van het Nederlandse thuispubliek waar te maken door zijn eerste eliminaties te winnen met duidelijke cijfers. Na een vrijstelling werd met 15-9 gewonnen van Aldawood (T64), wederom met 15-9 van de Duitser Veltrup (T32). Door een gunstige loting trof Randy bij de laatste 16 niet een van de heren uit het Italiaanse degenteam, maar wachtte een partij tegen de Zweedse Mancewicz. Randy schermde goed maar aanvallend, waardoor de Zweed zijn kans afwachte om het treffer te maken. Met 15-9 werd de partij verloren. Voor Randy is het eindresultaat een 13e plaats in de ranking (129 deelnemers) en heeft deze 16-jarige degenschermer zijn plaats bij de mondiale wedstrijdtop meer dan bewezen. 

Tot slot schermde Marleen Buitenhuis haar eerste JWK op het wapen sabel. Bij de cadetten dames wist Marleen één partij te winnen in de voorronde en dat was helaas niet voldoende om door te mogen naar de eliminaties. Zij eindigt hier als 71e van de in totaal 81 deelnemers. 

Nadat zowel de floretploeg heeft mogen genieten van de kookkunsten van bondscoach Andrea Borrella en de degenploeg gezellig uit eten is geweest maken we ons op voor Bourges dag 3. Morgen staan de heren cadetten floret en de dames cadetten degen op het programma. Voor nu welterusten en tot morgen!