We did it! Opnieuw is een Nederlandse schermer erin geslaagd om de beste 16 te halen op het JWK in Bourges. Dit keer was de eer voor Daniël Giacon. De hoogtepunten van Bourges - dag 3 op een rij: 

We gaan van start met de heren cadetten floret met voor Nederland Edo Zoons, Daniël Giacon en Olivier Split als deelnemers. Edo schermt een prima poule met drie winst- en drie verliespartijen. In de eliminaties treft hij de Portugees Guimareas en krijgt onvoldoende grip op de partij, die wordt verloren met 12-15. Edo strandt hiermee bij de 128 en eindigt als 69e. Olivier Split pakt twee winstpartijen in de poule en heeft daardoor een zware eliminatie tegen de Roemeen Candescu voor de boeg. In een thriller van een partij weet Olivier te winnen met 15-14 en plaatst zichzelf daarmee bij de top 64! De Japanner Ueno bleek echter een maatje te groot: hier werd verloren met 5-15. Olivier sluit dit JWK af met een mooie 61e plaats. 

En dan Daniël Giacon. Het schermtalent uit Aalsmeer gaat vliegend van start in de poule en wint vier van de zes partijen. Dat resultaat is voldoende voor vrijstelling bij T128. Daarna schermt Daniël bij de beste 64 tegen de Koreaan Kim. Een gefocusde Giacon laat zich niet gek maken door de druk van een JWK en wint de partij eenvoudig met 15-5. Even wordt het spannender bij T32 tegen de uit Singapore afkomstige Tan, maar als snel neemt Daniël de leiding in de partij. Eindstand: 15-8 voor Giacon en daarmee is hij de tweede Nederlander die zeker is van een plaats bij de top 16 op dit JWK! In de strijd om de beste 8 moet Daniël het opnemen tegen Fujikura. Ondanks het support van de rest van de Nederlandse delegatie en goed schermen van Daniël, wordt de partij helaas verloren met 13-15. Met een uiteindelijke 14e plaats mogen schermer, bondscoach en trainer trots zijn op de ontwikkeling die deze jonge schermer heeft doorgemaakt! Gefeliciteerd Daniël! 

Bij de dames cadetten degen hadden Claire Kooiman en Caroline van Eldik beiden 2 winstpartijen in de poule. Claire Kooiman verliest helaas haar eliminatiepartij bij T128 van de Egyptische Morsy met 12-15. Ook Caroline lukt het niet om het tableau van 64 te bereiken; tegen de Japanse Hisasue wordt het 13-15. Eindresultaat voor beide dames is resp. een 76e en 74e plaats in de ranking. Valentina Bos wint al haar partijen in de poule en mag na een vrijstelling schermen tegen Ghrib uit Tunesië. Die partij wordt eenvoudig gewonnen met 15-7. Met plaatsing voor het tableau van 32 is een plek bij de top 16 dichtbij, maar eerst moet worden afgerekend met de Francaise Lucani. Valentina schermt goed, maar Lucani heeft op alle acties een weerwoord en komt al snel op voorsprong in de paritj. Het lukt Valentina niet om het gat te dichten: zij verliest uiteindelijk met 11-15 en eindigt net buiten T16 op een mooie 17e plaats. 

Vandaag (dag 4 in Bourges) schermen de cadetten het mixed team event. Volg de verrichtingen van de Nederlandse ploeg via de website van Fencing Worldwide: 
http://fencingworldwide.com/en/competition/11825-15/tournament/ en de KNAS Facebook-pagina: https://www.facebook.com/Schermbond/

Veel succes vandaag #TeamNL!