Goedemorgen! Het was een lange dag gisteren met het Mixed Teamevent op het programma in Bourges. Het Nederlands Cadetten team bestaat uit Myrthe Zoons, Daniël Giacon, Marleen Buitenhuis, Bente Obdeijn, Valentina Bos en Randy Postma en wordt begeleid door Andrea Borella, Tamas Kreiss en Gabor Salamon. De speelvolgorde van de schermers wordt vooraf bepaald en er wordt geschermd tot 60 punten. 

Nederland begint vroeg tegen Egypte. Na een sterke opening door Nederland komen de Egyptenaren langzaam maar zeker in hun spel en gaat de score gelijk op. Op een stand van 48-50 is het de beurt aan afsluiter Myrthe Zoons om de winst voor Nederland te verzekeren. Myrthe schermt uitstekend, komt op voorsprong en werkt punt voor punt toe naar de overwinning. Eindstand is 60-56 voor Nederland en de volgende tegenstander bij plaats 9-16 is Hongarije. 

Tegen de Hongaren hebben we het moeilijk. De wisselvalligheid in het verloop van de partijen is te groot bij Nederland en daar weten de Hongaren van te profiteren. De wedstrijd wordt uiteindelijk verloren met 38-60. Omdat de laatste 16 is gehaald mag Nederland het hele toernooi uitschermen. De volgende wedstrijd wordt er geschermd tegen Hongkong. 

De partij tegen Hongkong lijkt een herhaling van de eerdere partij tegen Hongarije. Nederland schermt goed, maar niet constant genoeg om op voorsprong te komen in de wedstrijd. Ook hekkensluiter Myrthe Zoons kan uiteindelijk het tij niet keren: Nederland verliest met 47-60. 

In de strijd om plaats 13-16 tegen Spanje gaat het beter. Beide landen zijn aan elkaar gewaagd en net als tegen Egypte is de volgorde van partijen nu dé factor voor winst of verlies. Nederland is dicht bij de overwinning maar weet de partij op het laatst niet in eigen voordeel te beslissen. Eindstand: 54-60 voor Spanje. 

De laatste wedstrijd van de dag wordt geschermd tegen Ukraine. Hoewel het resultaat minder belangrijk is, is het team erop gebrand om de dag goed af te sluiten. Het mocht helaas niet zo zijn: ook hier wordt verloren met 54-60. Ondanks het tegenvallende resultaat hebben diverse schermers goede resultaten in hun wedstrijden laten zien en mogen meer dan tevreden zijn over de prestaties van maandag. 

Foto's van Bourges dag 4 via: https://www.facebook.com/Schermbond/