Op dinsdag schermden de dames junioren floret het individuele event op het JWK in Bourges. Na enkele dagen acclimatiseren in Bourges waren Sophie van der Heijden, Eline Rentier en Myrthe Zoons klaar voor de wedstrijddag. 

Eline heeft een goede start en wint direct de eerste 2 partijen in de poule. Voorafgaand aan het JWK heeft zij een nare blessure opgelopen aan haar schermhand, maar gelukkig is dit goed hersteld en Eline blijkt prima in staat om het de tegenstanders lastig te maken! Meermaals is de winst dichtbij, maar uiteindelijk sluit Eline de poule af met twee winstpartijen. In de eliminaties bij T128 wacht voor Eline een partij tegen de Slovaakse Bitterova. De focus en de wil waren er, maar de vermoeidheid begon zijn tol te eisen en Eline verliest uiteindelijk de partij met 7-15. Eindresultaat is een 79e plaats in de ranking. 

Ook Sophie van der Heijden komt in actie dit JWK. Net als Eline pakt ook Sophie twee winstpartijen in de poule. Zij mag het in de eerste eliminatie opnemen tegen de Canadeese Filby (die partij is ook via de live-stream te volgen op piste RED). Sophie schermt goed, trekt de partij snel naar zich toe en sluit goed af met een stand van 15-11. Bij de beste 64 volgt een partij tegen de Italiaanse Rivano. Rivano blijkt te sterk en Sophie verliest hier jammer genoeg met 5-15 en eindigt als 61e. 

Ook cadet Myrthe Zoons doet mee bij de junioren op het JWK. Myrthe laat zien niet onder de indruk te zijn van het niveau en pakt liefst drie winstpartijen in de poule. In de eliminaties bij T128 heeft Myrthe het zwaar tegen de Colombiaanse Guerra Acosta. Er wordt gevochten voor ieder punt, maar het is helaas niet genoeg: er wordt verloren met 12-10. Myrthe eindigt uiteindelijk als 76e. 

Vandaag schermen de heren degen junioren het individuele event. Colin Keppel wint één partij in de voorronde en dat is helaas onvoldoende om door te mogen naar het tableau van 128. Hij eindigt als 156e. Rafael Tulen en Randy Postma zijn wel door naar het tableau van 128 en schermen hier zo hun eliminatieparij. Succes heren!