Zoetermeer, 14 september 2016 – De firma Al Maasa Ships Fuel Supply is het komende schermseizoen de nieuwe sponsor van het Talentontwikkelingsprogramma van de KNAS.

Al Maasa, gespecialiseerd in het leveren van brandstof aan de scheepvaart staat onder leiding van oud-sabreur en chef d’equipe (o.a. JWK Dode Zee) Sharam Massoumi. Met een jaarlijkse bijdrage van €10.000 wil de organisatie het schermen in Nederland een nieuwe impuls geven. De bijdrage wordt voor komend jaar gealloceerd voor de ontwikkeling van een drietal geselecteerde wedstrijdschermers: Daniël Giacon, Philippe Strijk en Bente Obdeijn. Middels deze vergoeding kunnen zij deelnemen aan internationale toernooien en trainingsstages in het buitenland.

Massoumi over deze bijdrage aan de Nederlandse schermsport: “ik vind het belangrijk om jong talent de kans te bieden zich te ontwikkelen. Door het wegvallen van financiering zijn schermers in Nederland veelal genoodzaakt om zelf de kosten te dragen van hun topsport carrière. Met deze vorm van sponsoring hoopt Al Maasa hier verandering in te brengen. Het doel is dat dit leidt tot nog betere resultaten voor het schermen en het – op termijn- vormen van een nieuw ontwikkelingsprogramma samen met de bondscoaches uiteraard.”

Bestuurslid Topsport, Etienne Van Cann over de samenwerking met Al Maasa: “In deze tijd van teruglopende subsidies is elke private bijdrage welkom, maar in het bijzonder wanneer deze komt van een oud-schermer of ploeggenoot.  Ook is dit een erkenning voor onze talenten, die, welk wapen ze ook hanteren, hebben laten zien dat ze zich sterk ontwikkelen."

De verbintenis tussen Al Maasa en de KNAS wordt aangegaan voor de volledige seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 en bij succes mogelijk uitgebreid.