De behandeling van inschrijfgelden is het meest tijdrovende deel van de aanmelding op de wedstrijddag. Daarnaast is de omgang met veel contant geld niet prettig en vanwege gedoe met wisselgeld voor de organisatie van toernooien onprettig. Daarom hebben de KNAS, Set Based IT Consultancy en Paul Water (bouwer van de Nahouw) samen besloten om het mogelijk te maken om inschrijfgeld voor wedstrijden met iDeal via de Nahouw te betalen. Deze functionaliteit is nu geïmplementeerd op de Nahouw.

Pilot
Om deze functionaliteit in de praktijk te testen zal de NJK dienen als pilot. Dit is niet verplicht: wie gewoon contant wil betalen die mag dat uiteraard. Er wordt dan wel € 2,- administratiekosten in rekening gebracht. Na de NJK zullen alle partijen inschrijfgeld betalen via de Nahouw evalueren. Na een positieve evaluatie zal inschrijfgeld betalen via de Nahouw ook beschikbaar worden voor alle andere Nederlandse wedstrijden. Wedstrijd organisatoren moeten dan bij KNAS-wedstrijden aangeven of zij inschrijfgeld willen ontvangen via de Nahouw.

Inschrijven voor schermers
Voor schermers die zich inschrijven via de Nahouw is er weinig veranderd. Indien inschrijfgeld betalen via de Nahouw mogelijk is voor een wedstrijd waarvoor een schermer zich wil inschrijven, is een extra stap toegevoegd aan de inschrijfprocedure. Tijdens deze extra stap kan de schermer de gewenste betaalmethode selecteren. Indien is gekozen voor iDeal, kan de schermer direct betalen via zijn eigen bank zoals gebruikelijk bij alle iDeal betalingen.

Alle betalingen die een schermer heeft gedaan zijn terug te vinden onder het menu “Betalingen”, op de pagina met de alle details van de inschrijving en in mail met verzoek tot inschrijven.

Schermers die zich al hebben ingeschreven of ouders die hun kind al hebben ingeschreven voor het NJK kunnen alsnog inschrijfgeld betalen via de Nahouw door zich of hun kind nogmaals in te schrijven.

Opmerkingen en vragen
Schermers en wedstrijdorganisatoren zijn uitgenodigd om hun vragen en opmerkingen te plaatsen bij dit bericht.

Ik zie dat men betaling via de Nahouw wil 'afdwingen' door bij contante betaling op de wedstrijddag € 2,= administratiekosten in rekening te brengen. Ik vind dat niet erg sympathiek. Verder zou ik graag willen weten hoe er wordt omgegaan met restitutie van inschrijfgeld wanneer een deelnemer toch niet mee kan doen (bv ivm een blessure, maar het kan ook een andere oorzaak hebben).

Bert de Groot

Hi Bert,

Goede vraag! De administratiekosten zijn wellicht niet sympathiek maar zijn wel in verhouding met het extra werk die de afhandelingen van contante betalingen met zich meebrengen. Het restitueren van inschrijfgeld kan natuurlijk altijd wanneer er sprake is van overmacht. Dit moet natuurlijk wel worden aangetoond of aannemelijk gemaakt maar dan doen we daar niet moeilijk over. Het zal organisatoren bekend voorkomen: het materiaal dat wordt opgesteld en de zaal die wordt gehuurd is afgestemd op het aantal inschrijvingen. Wanneer zonder tijdige melding 10% of meer niet komt opdagen dan zijn de kosten gemaakt maar komt er niets voor terug. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het moet ook geen straf zijn voor wie wegens ziekte niet kan. Maar als het helpt om schermers te laten nadenken over hun daadwerkelijke deelname alvorens zich in te schrijven dan is dat voor de organisatoren pure winst. 

- Teun Plantinga

Hallo Teun,

Die redenering kan ik goed volgen. Het is voor organisatoren heel frustrerend als veel schermers zonder opgaaf van reden gewoon niet op komen dagen terwijl er wel kosten zijn gemaakt. Dit stond echter niet genoemd in het bericht als argument voor betaling via iDeal.

Bert de Groot

Ik ben het met Bert de Groot eens dat het onsympathiek is om administratiekosten in rekening te brengen bij contante betalingen. Volgens mij blijft de administratieve last van het verwerken van de betalingen hetzelfde, ook als het per bank gaat. Je zult de betalingen moeten boeken per vereniging en/of schermer.

Of heb ik iets over het hoofd gezien wat het extra werk is als men contant betaalt in plaats van per bank/iDeal.

Ben benieuwd naar het antwoord.

Met vriendelijke groet.

 

 

Henk Smit