Vruchtbare eerste schermdag

Met de eliminaties klaar, zit de eerste dag er op voor onze heren degenschermers en voor de dames floret. Het is warm in de zaal, maar onze schermers zijn op stoom.

Bas Verwijlen behaalde een directe plaatsing voor het hoofdtoernooi, aanstaande zaterdag. Na een overtuigende vertoning heeft ook Tristan Tulen zich naar de top 64 toegewerkt! Hij zal komende zaterdag, net als Bas Verwijlen, strijden richting een podiumplaats. Helaas is het David van Nunen en Rafael Tulen niet gelukt om door te gaan naar de finaledag. Zij behaalden beide drie gewonnen partijen in de voorronde en daarbij plaatsing op het tableu. Rafael veliest in de eerte eliminatie met 15-9 van Brinck-Croteau (CAN). David van Nunen wint met 15-11 van Freilich (ISR) maar verliest daarna met 15-8 van Banyai (HUN). David van Nunen is 86e geworden en Rafael Tulen 128e.

Eline Rentier heeft de eerste dag de wereldtop laten zien het hoge niveau in Leipzig meer dan aan te kunnen! In de voorronde wint zij vijf van de zes partijen en stelt hiermee direct een plek bij de beste 64 veilig. Gefeliciteerd met deze topprestatie Eline!

We zijn trots op de door onze schermers behaalde resultaten en we hopen natuurlijk dat jullie er ook zo naar kijken!
De resultaten van de eliminaties zijn te vinden op: http://www.fencingworldwide.com/…/competit…/2980-16/direct/2