Het direct betalen van de inschrijfgelden bij aanmelden in de Nahouw voor het NJK was een groot succes. Maar liefst 80% van de deelnemers maakte er gebruik van. De ALV heeft daarom besloten om dit voor alle wedstrijden mogelijk te maken.
Om de financiële zaken correct af te handelen zijn de Nahouw en het ledenadministratiesysteem van de KNAS (OnzeRelaties) aan elkaar gekoppeld. We kunnen nu de nieuwe inschrijfprocedure invoeren.

Wat gaat er voor wie veranderen:

 1. De schermer kan nu zelf zijn of haar gegevens aanpassen in OnzeRelaties.
 2. De wedstrijdsecretaris van de vereniging hoeft het lid alleen aan te melden met naam en e-mailadres.
 3. De schermer kan zich na 1 januari 2018 alleen inschrijven voor Nederlandse wedstrijden via de Nahouw als hij geregistreerd KNAS-lid is.
 4. De wedstrijdorganisatie kan bij de WOR-commissie*)  aangeven dat zij het inschrijfgeld via de Nahouw wil innen.

Iets later in 2018 zal ook de procedure voor betaling van de scheidsrechtersbijdrage  voor internationale toernooien bij inschrijving moeten worden voldaan.

Wat te doen voor 1 januari 2018:
Secretaris van de vereniging: controleer de e-mailadressen van uw leden in OnzeRelaties. De leden moeten een nieuw wachtwoord instellen. Daarvoor is het nodig dat het bondsnummer en e-mailadres kloppen.
Schermer: ga naar https://knas.onzerelaties.net en klik op de knop “wachtwoord herstellen”. Controleer uw persoonlijke gegevens onder de menuoptie “Account”. Klopt het niet? Klik dan op het potloodje links boven de gegevens om de gegevens aan te passen. 
Wedstrijdorganisatie: wilt u inschrijfgeld via de Nahouw laten betalen? Stuur dan een mail aan wedstrijdzaken@knas.nl.

Toelichting:

 1. Als er bij het inloggen een foutmelding verschijnt is de combinatie van bondsnummer en e-mailadres niet juist. Neem contact op met de secretaris van uw vereniging.
 2. Krijgt u geen mail? Controleer uw spammap.
 3. Bij het wijzigen van uw persoonsgegevens worden velden in verschillende kleuren getoond.
  • rood: het bondsbureau moet deze gegevens goedkeuren
  • blauw: alleen zichtbaar voor u en de vereniging
  • groen: gegevens worden direct aangepast
 4. Het betalen van het inschrijfgeld via de Nahouw is niet verplicht.

Lukt het niet? Controleer eerst of het bondsnummer en e-mailadres goed zijn ingevuld. Kloppen de gegevens? Vraag dan of de secretaris van uw vereniging u wel kan aanmelden. Als dat ook niet lukt, kan de secretaris contact opnemen met wedstrijdzaken@knas.nl.

 

*) WOR: Commissie Wedstrijdondersteuning en Ranglijsten