Daniël Giacon (Schermcentrum Amsterdam), Olivier Split (Schermcentrum Noord), Job de Ruiter (Hollandschermen) en Olivier de Jong (Hollandschermen) waren vandaag de laatste Nederlandse deelnemers in het individuele toernooi tijdens het EK junioren.

Helaas kwamen maar drie van de vier mannen door de poulefase heen. Olivier de Jong wist helaas maar één partij te winnen in zijn poule. Daniël Giacon won als zijn partijen, Olivier Split won drie partijen en Job de Ruiter won uiteindelijk twee partijen.

Daniël was vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Dit betekende dat de Olivier S. en Job aan de bak de moesten. Olivier S. moest het in zijn eerste eliminatie opnemen tegen de Brit Connor Head. Helaas verliest Olivier S. deze partij met 15 – 12. Job de Ruiter stond in zijn eliminatie tegen de Italiaan Davide Filippi. Helaas kon Job het verschil niet maken en verloor met 15 – 7.

Daniël was dus de enige Nederlander bij de laatste 32. Hier stuitte hij op de Duitser Tom Gombos. Daniël begon met een snelle voorsprong van 4 – 0 tegen de Duitser. Naarmate de wedstrijd vorderde bleken de mannen zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk naam Daniël tijdens de laatste drie minuten een flinke voorsprong en won met 14 – 9. Tijdens de volgende eliminatie schermt Daniël tegen de Belg Stef van Campenhout. Deze partij wint Daniël met 15 – 10. Voor een plaats in de top 4 moest Daniël het opnemen tegen de Italiaan Pietro Velluti Franzi. In een mooie pot verslaat Daniël de Italiaan met 15 – 7 en staat hij in de halve finale!

In de halve finale moest Daniël het opnemen tegen een andere Italiaan; Davide Filippi. In een mooie partij waar de mannen zeker aan elkaar gewaagd zijn, trekt Daniël helaas aan het kortste eind en verliest met 15 – 10.

Een historische dag voor het Nederlandse schermen. Na de bronzen teammedaille van vorig jaar, kan Daniël- en met hem de rest van het Nederlandse schermen- er een individuele plak aan toevoegen. Zondag schermen de mannen nog het equipetoernooi.

Eindresultaat:
Daniël Giacon: 3e
Olivier Split: 50e
Job de Ruiter: 52e
Olivier de Jong: 60e