De FIE heeft tijdens het Congres in Dubai wederom een aantal reglementswijzigingen doorgevoerd. Onze reglementscommissie heeft deze bestudeerd en advies verstrekt waar het wijzigingen betrof die niet urgent waren op nationaal niveau.

Onze Internationale schermers en schermsters alsmede de deelnemers aan het Sista tournooi dienen wel alles meteen in orde te hebben. Dit klemt ons inziens een beetje waar het de wat zachtere buitenlaag van de borstbeschermers betreft. Tot op heden zien wij geen firma's die al de FIE goedgekeurde nieuwe borstbeschermers aanbieden. Wel zijn er meerdere die melden dat ze binnenkort komen. Mocht iemand wel een firma weten die ze al heeft, laat dit even weten op de KNAS site of de KNAS FB page. In ieder geval zullen wij ze niet eerder verplicht stellen dan voor 1-9-19.

De andere twee zaken die wat directer raken zijn dat de manchet van de handschoen geen opening mag hebben voor het fil de corps. Die opening moet in de handschoen zelf zitten. Gewoon dichtnaaien dus. Plakband mag niet. Dit gaat direct in. Als laatste de dubbele beveiliging op de maskers. De meeste nieuwere Leon Paul maskers hebben ze al. Deze kan men  als setje kopen bij de meeste fabrikanten. Maar men kan het ook compleet zelf doen. Hoe het er uit moet zien staat op de webpagina van de KNAS. Daar staan ook alle andere wijzigingen op vermeld.

U treft ze aan op de onderstaande link.

https://www.knas.nl/sites/www.knas.nl/files/Invoering%20Wijzigingen%20FIE-Reglementen%20in%20Nederland%202013-2018.pdf

 

https://www.knas.nl/sites/www.knas.nl/files/Uitgebreide%20lijst%20wijzigingen%20F.I.E.%20reglementen%202018.pdf