Al bijna 20 jaar lang, sinds de start van de weergave van nationale logo’s op schermkleding, gebruiken Nederlandse schermers het zgn. Tulpen-logo. Na zoveel jaren trouwe dienst is het echter tijd geworden voor een nieuw en fris logo dat de waarde van het schermen uitdraagt en de plaats van het schermen in het sportlandschap bekrachtigt. Daarom is gekozen voor iets nieuws in plaats van de tulpen, namelijk… een tulp!

Maar niet zomaar een tulp: het is een tulp die floreert op een bedje van Olympische ringen en die (toeval bestaat niet) ook het logo is van TeamNL.

Wat is TeamNL?
TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Negenentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven en de KNAS is trots om daar zichtbaar bij te horen.

Dit gaat natuurlijk niet zomaar!
Zowel NOC*NSF als de FIE hebben hun goedkeuring gegeven aan het gebruik van dit logo ter identificatie van Nederlandse schermers. De verandering gaat in per seizoen 2018-2019. Voor de meeste schermers betekent dit dat vanaf de eerste wedstrijd na de zomer de nieuwe tulpen moeten zijn bevestigd. Alléén voor de veteranen is een uitzondering omdat het WK van het seizoen 2017-2018 na de zomer plaats heeft en daar in principe nog met de oude logo’s moet worden geschermd.
 

Maar hoe krijg ik ze dan?!
De nieuwe tulpen zijn te bestellen bij het bondsbureau voor € 6,- per stuk. Hiervoor moet het juiste bedrag worden overgemaakt op:
IBAN nr NL63 ABNA 0434 5645 67 t.n.v. KNAS te Nieuwegein ovv “tulpenlogo, NAAM en ADRES”. Je krijgt ze dan vanzelf in de brievenbus. We rekenen geen verzendkosten.
 

Dat is balen! Ik heb al tulpen!

Om schermers in de kosten tegemoet te komen kun je ervoor kiezen om de oude tulpen voorzichtig van je schermkleding af te halen. Iedere schermer die lid is van de KNAS mag maximaal twee gebruikte tulpenlogo’s inleveren en krijgt daarvoor kosteloos twee nieuwe TeamNL logo’s in de plaats. Hiervoor kun je de oude opsturen naar de KNAS via Postbus 2650, 3430GB Nieuwegein. Doe daarbij een briefje met je naam, adres en lidnummer. De KNAS stuurt naar dat adres maximaal twee nieuwe logo’s retour.

Er zijn verschillende vragen binnengekomen naar aanleiding van het nieuwe logo. Daarom hebben we een FAQ aan deze pagina toegevoegd.

Sonja Lendi