Het bestuur heeft met spijt kennisgenomen van het besluit van Ad van der Weg om te stoppen als organisator van de trainersopleidingen van de KNAS.

De KNAS wil nieuwe wegen inslaan en heeft daartoe een vernieuwingsplan voor de organisatie rond de opleiding tot schermtrainer opgesteld. Dit pad moet leiden tot betere schermtrainers en in de toekomst tot NOC*NSF-certificering van de opleiding. Een verschil van inzicht rond de organisatie van de opleiding is helaas onoverbrugbaar gebleken. De afgelopen periode heeft veel en intensief overleg plaatsgevonden tussen het bestuur en alle rechtstreeks betrokkenen. Het is daarbij niet gelukt om partijen dicht genoeg bij elkaar te brengen.

Het bestuur heeft veel waardering voor het goede werk dat Ad de afgelopen jaren heeft verzet om middels het opleiden van vele nieuwe trainers een belangrijke bijdrage te leveren aan de groeiende schermsport.

De opleidingen zullen worden voortgezet volgens het actuele programma. Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe coördinator aangesteld. De huidige cursisten en de opleiders zijn apart geïnformeerd.