De schermsport, te weten de heren degen équipe, zal in 2019 worden ondersteund door TEAMKPN Sportfonds. Het fonds ondersteunde in 2018 heren 3x3 Basketball, het heren zitvolleybalteam en het 49-ers zeilteam.

Door de samenwerking met TEAMKPN Sportfonds kan het schermteam, op dit moment bestaande uit Tristan Tulen, David van Nunen, Randy Postma en Rafael Tulen, en coach Edwin Treffers, deelnemen aan alle wereldbekerwedstrijden in 2019. Doel is om de positie op de wereldranglijst te verbeteren en op die wijze aansluiting te vinden bij de wereldtop.

Teun Plantinga, directeur van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond is erg blij met de toekenning van de bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds: “We zijn als schermland relatief goed in degenschermen. Helaas is dat tot nu toe altijd in individuele onderdelen geweest, met WK medailles van Bas Verwijlen en Sonja Tol nog vers in het geheugen. Het equipeschermen heeft nooit de kans gekregen zich te ontwikkelen terwijl de mogelijkheden voor kwalificatie voor de Olympische Spelen voor een équipe misschien wel groter zijn dan voor individuele onderdelen. De Nederlandse heren degen équipe heeft zich het afgelopen jaar sterk ontwikkeld maar de middelen om zich overal op het wereldtoneel met andere landen te meten ontbraken. Door deze bijdrage kunnen we een heel seizoen met de wereldbekers meedoen en onze positie op de wereldranglijst in overeenstemming brengen met onze kwaliteit.”

Ed Bontrop, manager van het TEAMKPN Sportfonds: “Wij zijn verheugd met het fonds dit project te ondersteunen. De beoordelingscommissie koos voor dit team omdat hier met een goed programma gedegen gewerkt wordt naar een toekomstige olympische deelname. TEAMKPN Sportfonds maakt het voor hen onder meer mogelijk om beter voorbereid aan meer internationale toernooien deel te nemen. Met deze deelnames wordt veel kennis en ervaring opgedaan en punten voor de wereldranglijst verdiend.”

TEAMKPN Sportfonds
Het door KPN opgerichte fonds is er speciaal voor teamsporten in Nederland. Daarbij ligt de aandacht specifiek op sporten die door NOC*NSF niet tot de focussporten worden gerekend en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. Tot en met 2019 stelt het fonds jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar aan een aantal teams voor zaken als trainingskampen, reis- en verblijfkosten, medische begeleiding of materialen.

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS)
De KNAS is op 1 februari 1908 opgericht als N.A.S.: Nederlandsche Amateur Schermbond en bestaat nu dus 110 jaar. In 1923 werd de NAS het predikaat 'koninklijk' verleend. Bij de KNAS zijn 74 verenigingen aangesloten, met in totaal ruim 3100 schermers, die een sport beoefenen die sinds de eerste editie in 1896 op moderne Olympische Spelen vertegenwoordigd is.