Van diverse kanten bereikte het bestuur berichten dat er geen straps voor de extra beveiliging op de maskers voorradig zouden zijn bij de leveranciers. Wij zijn op onderzoek uitgegaan omdat dit ons ongeloofwaardig voor kwam.

Van de hoofdleverancier ( AllStar ) kregen wij bericht dat er op zich genoeg sets voorhanden zijn, maar dat het probleem zit in het feit dan Nederland sinds kort niet over een gelicenseerde maskertechnicus beschikt. Wij hebben inmiddels met diverse partijen contact opgenomen om deze situatie zo snel mogelijk weer op orde te kunnen krijgen.

Als gevolg van dit probleem wordt de verplichting van de extra beveiliging tot nader order uitgesteld voor onze leden op Nederlandse wedstrijden, met uitzondering van de Sista satelliet toernooien waar dit vanwege het feit dat het een FIE wedstrijd betreft, wel verplicht is.

Onze leden die naar buitenlandse wedstrijden gaan dienen er rekening mee te houden dat diverse landen; waaronder Duitsland, de extra beveiliging verplicht hebben gesteld voor alle wedstrijden en voor alle leeftijden. Deze deelnemers zullen de beveiliging er dus wel op moeten hebben. Wie hem dringend nodig heeft kan op dit moment wel terecht bij de leveranciers, maar dan wordt het wel opsturen en dient men dat dus ruim op tijd te doen.

Zodra het probleem is opgelost laten wij dit weten en 2 maanden later wordt het dan ook in Nederland een verplichting voor alle leeftijdsgroepen.