Zondag 31 maart kreeg ik het droevige bericht van het overlijden van Joop Pompe, voormalig voorzitter en erelid van de Tilburgse Schermvereniging Rapier.

Joop was jarenlang de drijvende kracht achter onze vereniging. Hij zorgde ervoor dat het schermen in Tilburg op de kaart werd gezet. Hij stimuleerde de jeugd om aan wedstrijden mee te doen. Hij repareerde belangeloos wapens voor de club en bovenal zorgde hij voor een goede sfeer binnen Rapier. Hij was vele jaren voorzitter van de vereniging.

Ook betekende hij veel voor schermend Nederland. Hij was lid van het bestuur van destijds KNAS-Zuid. Maar bovenal realiseerde hij zijn droom:
het organiseren van een groot landelijk toernooi dat nog steeds bekend staat als het Koning Willem II toernooi. Het is aan Joop te danken dat dit toernooi nu op de Nederlandse wedstrijdkalender staat. Joop had een enorm schermhart en bleef tot het laatst nauw verbonden met Rapier. We zullen Joop missen, niet alleen als nestor van Rapier maar bovenal als heel plezierig mens.

Wij wensen zijn vrouw Catharina en zijn familie veel sterkte.

Ineke Knape
voorzitter TSV Rapier
Joop Pompe

 

Onze vriend en sponsor Shahram Massoumi, die een hechte vriendschapsband had met Joop Pompe, heeft mij verzocht om onderstaande reactie te plaatsen.

 

Totaal verbijsterd om te horen dat Joop Pompe ons heeft verlaten.

Joop was een positieve, lieve en hardwerkende man.

Hij probeerde altijd iedereen te steunen en het beste uit iedereen te halen.

Het zal een groot gemis zijn voor het schermen in Nederland. 

Lieve Joop, we gaan je humor, mooie lach, inzet en gezelligheid missen.

Shahram

Bert van de Flier