Vier keer per jaar wordt een trainingskamp georganiseerd voor de degenschermers, telkens op zaterdag en zondag. In het weekend van 31 augustus en 1 september vond het eerste kamp van het seizoen plaats in Arnhem in de zaal van Scaramouche. Er waren op zaterdag 22 schermers aanwezig, en op zondag 21.

Het doel van de trainingsdagen is om met de nationale jeugdselectie te trainen als voorbereiding voor de grote internationale toernooien. Het kamp is toegespitst op cadetten, junioren en U-23, maar ook sparringpartners zijn welkom. Er wordt getraind onder leiding van bondscoach Gabor Salamon.

Het weekend is ingedeeld in 4 blokken waarbij elk blok een dagdeel in beslag neemt. Er wordt klassikaal aan de techniek gewerkt, gespard in poules, individueel gelest, en aan voetenwerk gedaan. Het is de bedoeling dat alle schermers uit de selectie individuele aandacht krijgen van Gabor en de coaches.

Bondscoach Gabor Salamon was er beide dagen. Verdere was het volledige DBT was aanwezig, bestaande uit Alexander Bloks, Arwin Kardolus, Edwin Treffers en Ynet van der Veen. Ook Boudewijn Wisse was er het hele weekend. Als club-trainers waren aanwezig John Lentink en Robb van Winden, en verdere ondersteuning werd gegeven door Henk Uijting

Omdat het het eerste weekend van het seizoen was, heeft het begeleidingsteam ook de intake-formulieren en de plannen voor het komend seizoen besproken.