Dinsdagochtend 11 februari jl is Nicolette Verhoeven-Tiedink veel te jong van ons heengegaan. Nicolette was al langere tijd ziek maar wist in die periode met al haar strijdlust die ze ook in het schermen tentoonspreidde van het leven met Maarten en zoon Manne te genieten.

Nicolette begon als kind te schermen bij Scaramouche. Zij was een getalenteerd floretschermsters in de jaren 80 en begin 90 van de vorige eeuw.  Gedurende vele jaren stond ze op de nationale ranglijst bij de top 3. Ze had een ijzersterke kring 6 reposte die ze op het juiste moment inzette. Ze zat in de nationale floret selectie en deed veelvuldig mee aan grote internationale toernooien, waaronder een Wereldkampioenschap floret en wedstrijden in Cuba, Essen en Seoul, waar ze respectievelijk op een 65ste, 95ste en 99ste plaats eindigde.
Ook toen ze eind jaren 80 overging op het wapen degen bleek ze voor velen een te sterke schermster. Ook op dit wapen –wat voor Nicolette toch moeilijker moet zijn geweest door haar korte armen- bezette ze op de ranglijst gedurende langere tijd de top 3.
Nicolette is na Scaramouche bij Des Villiers en vervolgens MvO gaan schermen waar ze uiteindelijk Maarten heeft leren kennen.
Toen Maarten en Nicolette in Tilburg kwamen wonen sloten ze zich aan bij TSV Rapier. Nicolette deed toen al bijna niet meer mee aan wedstrijden. Terugkijkend op de uitslagenlijst waren we niet verbaasd te zien dat Nicolette in 1990 winnaar was van ons Koning Willem II toernooi.
Nicolette is ook nog een paar jaar voorzitter geweest van TSV Rapier. Haar verbindende karakter zorgde voor continuïteit binnen de vereniging.
De laatste jaren schermde Nicolette niet meer. Maar ze kwam wel kijken naar de wedstrijden van haar zoon Manne die meedeed aan de clubkampioenschappen. Dan begon haar schermbloed weer te stromen en kon ze van de partijen van niet alleen haar zoon maar ook van anderen genieten.
Wij gaan een heel warme persoonlijkheid missen. We wensen Maarten en Manne alle sterkte om dit grote verlies te dragen.

Leo Sannen, maître
Ineke Knape, voorzitter TSV Rapier