Op 23 maart heeft de regering de maatregelen betreffende de coronavirus-situatie in Nederland aangescherpt. Er zijn hierdoor geen bijeenkomsten en evenementen mogelijk tot en met 1 juni. Het is nog onduidelijk of sportverenigingen open kunnen na 6 april. We nemen aan dat hier in de loop van volgende week meer duidelijkheid over zal zijn.

Dit betekent dat het NK Senioren van 25 en 26 april verplaatst zal moeten worden naar later datum. Er zijn hier verschillende afhankelijkheden, zoals de beschikbaarheid van de locatie en de internationale kalender. We kunnen dus nog geen indicatie geven over de nieuwe datum. Ook alle andere toernooien en evenementen die door de KNAS georganiseerd worden, zoals het JPT, trainingsstages en opleidingen, zullen uitgesteld worden.

Voor het NJK en NK Equipe wachten we nog even af wat de regering gaat beslissen over het openstellen van sportlocaties. Deze evenementen zijn gepland na het aflopen van de lockdown, dus bij de huidige stand van zaken zouden ze door kunnen gaan op de geplande datum. Het bestuur wil echter ook rekening houden met het eventuele gebrek aan trainingsfaciliteiten.