De Nederlandse Kampioenschappen schermen voor senioren worden gehouden op 26 en 27 september in Amsterdam. Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met SchermCentrum Amsterdam en toernooiorganisatie SISTA.

Tijdens het toernooi zijn de resultaten live te volgen via www.schermtoernooien.nl

Vrijstellingsprocedure
Per onderdeel zijn de 3 hoogstgeplaatste schermers met 1 of meer punten  op de wereldranglijst van 21 september vrijgesteld van de kwalificatie op zaterdag, zonodig aangevuld tot 3 met de hoogstgeplaatste schermers op de bevroren Nederlandse ranglijst van 1 april. Zij zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi op zondag.
Welke schermers (voorlopig) vrijgesteld zijn van de kwalificatie op zaterdag wordt hier vanaf half september bekendgemaakt.

Wedstrijdformule
Het kwalificatietoernooi op zaterdag bestaat uit 1 pouleronde met ca. 25% afvallers (afgerond naar beneden). Na de voorronde wordt een rangschikking opgemaakt. De eerste 7 schermers van deze rangschikking plaatsen zich direct voor het hoofdtoernooi als de nummers 4 tot en met 10. Als meer schermers gedeeld op plaats 7 staan, zal de computer loten. De overgebleven schermers schermen een eliminatie zonder herkansing totdat er 8 schermers over zijn. Deze 8 plaatsen zich voor het hoofdtoernooi als de nummers 11 tot en met 18. Het hoofdtoernooi begint met een pouleronde (3 poules van 6) met 2 afvallers. De overgebleven 16 schermers schermen een eliminatie zonder herkansing.

Bij onderdelen met 18 of minder deelnemers vervalt de kwalificatie op zaterdag. De schermers worden op zondag ingedeeld op basis van hun positie op de wereldranglijst (met 1 of meer punten) en/of de Nederlandse ranglijst van 1 mei. Ook bij 16 of minder deelnemers begint het hoofdtoernooi met een pouleronde voor plaatsing op het tableau.

Maskerbeveiliging
De nieuwe maskerbeveiliging is verplicht.

Locatie
Sporthallen Zuid
Burgerweeshuispad 54
1076 EP Amsterdam

KNAS wedstrijden, ondersteuning en ranglijsten