Beste degen-schermers,

Gelukkig mogen we sinds 1 juli weer in de zaal trainen en kunnen toernooien in Nederland ook weer georganiseerd worden. Op de KNAS website zijn de regels rond trainen en wedstrijden te vinden.  De (internationale) wedstrijdkalender voor volgend seizoen is momenteel nog niet bekend.

Het is voor ons dus nog niet mogelijk om het hele seizoen in te plannen. Ook het intake-formulier, dat jullie gewend zijn te krijgen rond deze periode, heeft nu nog niet veel zin. We sturen die naar jullie toe kort nadat de internationale kalender bekend is.

Door middel van dit bericht willen we jullie laten weten dat we wel alvast voor volgend seizoen plannen aan het maken zijn.

  1. De Dames Degen Dag kan waarschijnlijk wel doorgaan. Die staat gepland op zaterdag 5 september in Rotterdam. Aanmelden kan bij Ynet, 06-34267486, en kost € 25,-.
  2. Het eerste trainingskamp staat vooralsnog voor 3/4 oktober gepland in Den Bosch/Arnhem. We hebben de Franse maître Frettard Benoit uitgenodigd om training te verzorgen. Aanmelden kan bij Sonja, topsportcoördinator@knas.nl, en kost € 25,- per dag.
    • Het trainingskamp staat ook open voor pupillen, mits hun niveau akkoord is bevonden door het DBT. Pupillen kunnen worden voorgedragen voor deelname door de eigen clubtrainer.
  3. We hopen verder elke maand weer een trainingszondag te kunnen organiseren. Over data en locaties volgt later bericht.

Omdat het nog niet duidelijk is hoeveel internationale toernooien er zullen zijn het komende seizoen willen we jullie allemaal aansporen om mee te doen aan het NK en het NJK. Deze toernooien zullen worden meegenomen als kwalificatietoernooien voor het EJK en WJK.

Verder willen we jullie vragen of jullie aan willen geven of je volgend jaar nog deel wilt blijven uitmaken van de degenselectie en of je de intentie hebt om je te kwalificeren voor het EJK en WJK. Dat kun je doen door een mail te sturen naar de topsportcoördinator.

Vooruitkijkend naar toch weer een prettig seizoen,

Met vriendelijke groet,

Arwin Kardolus, Edwin Treffers, Ynet van der Veen

Remko Koster en Sonja Tol