Vrijdagavond 18 september zijn er door het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Daarnaast heeft ook de Gemeente Amsterdam specifieke maatregelen opgesteld.

Het KNAS-bestuur gaat er vooralsnog van uit dat het NK Senioren door kan gaan. Uiteraard neemt het bestuur de gezondheid van de schermers, begeleiders en organisatie uiterst serieus en zullen zij er voor zorgen dat indien nodig, verdere maatregelen worden getroffen om besmettingen te voorkomen.

Afgelopen week hebben wij een goed gesprek gehad met de Evenementsmanager Sportpunt van de Gemeente Amsterdam en de beheerders van Sporthallen Zuid. Komende maandag zullen wij opnieuw met Evenementsmanager overleggen over de nieuwe maatregelen.

Wij zullen er alles aan doen om het NK te kunnen laten plaatsvinden. U zult er echter rekening mee moeten houden dat het wedstrijdsysteem en formule mogelijk kunnen worden aangepast. Wij zien alternatieve mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een extra sporthal en eventueel bepaalde categorie├źn op 1 dag te laten uitspelen.

Wij zullen U zo spoedig mogelijk nader informeren.

Louis Hopstaken,
KNAS Breedtesport.