Afgelopen weekend (26 en 27 september) vond in de Sporthallen Zuid in Amsterdam het NK Senioren 2020 plaats. We zijn blij dat we een NK hebben kunnen organiseren op een manier die de gezondheid van onze schermers waarborgde. We bedanken Sporthallen Zuid en de gemeente Amsterdam voor hun ondersteuning hierbij.

Omdat we geen publiek konden toelaten, hebben we geëxperimenteerd met livestreams zodat schermsport-minnend Nederland toch mee kon kijken. We zullen onze ervaringen van het NK meenemen voor volgende toernooien.

De KNAS bedankt de organisatoren, SchermCentrum Amsterdam en SISTA, de scheidsrechters, vrijwilligers en alle sponsoren die het NK mogelijk hebben gemaakt. Ook een grote dank naar alle schermers en coaches die ondanks alle aangepaste regels en bijzondere omstandigheden er een mooi NK van hebben gemaakt.

De Nederlandse Kampioenen van dit jaar zijn:

  • Heren Degen: Bas Verwijlen (Schermclub Den Bosch)
  • Dames Degen: Isaura Sizoo (Robbschermen)
  • Heren Floret: Daniël Giacon (Schermcentrum Amsterdam)
  • Dames Floret: Saskia van Erven Garcia (Schermcentrum Amsterdam)
  • Heren Sabel: Robbert Goossens (Schermvereniging Surtout)
  • Dames Sabel: Enli Chiang (Schermvereniging Surtout)

De volledige uitslagen zijn te vinden op schermtoernooien.nl en zullen zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op de Nahouw

Beeldmateriaal

Foto’s van de finaledag, gemaakt door Dora Barens, zijn hier te vinden (gebruik de code 6611 voor het downloaden van een foto)

De livestreams zijn beschikbaar via deze links: