Wij ontvingen het trieste bericht dat Rob van Dooren is overleden.


Rob was niet alleen bij zijn club, maar ook nationaal een zeer gewaardeerde schermleraar en voor velen van ons nog wel wat meer. Een schermvriend. Hij was op organisatorisch gebied de absoluut perfecte partner voor zijn vriend Dick van Winden. Samen stonden ze aan de basis van Scaramouche. De flamboyante Dick werd altijd gesteund door de rustige en beheerste Rob. En ze hebben van Scaramouche een geweldige club gemaakt. Zelf heeft ondergetekende als KNAS voorzitter de gloriejaren van Scaramouche van dichtbij  meegemaakt met de Airborne Trophies als hoogtepunt.  Deze dingen konden alleen tot stand komen door een geweldig team en daarin nam Rob een belangijke positie in. Maar zijn hart ging toch nog het meeste uit naar het opleiden van de jeugd en dit heeft hij nog tot op hoge leeftijd gedaan. Wij wensen de familieleden en andere dierbaren van Rob sterkte met dit verlies.
Bert van de Flier
Secretaris KNAS

Onderstaand bericht ontvingen wij van de SV Scaramouche.

Rob van Dooren, boegbeeld uit de schermsport
Op 12 oktober jl. overleed onze oud maître Rob van Dooren. Als een rode draad liep de schermsport door zijn militaire- en burgerleven. Bij onze schermvereniging Scaramouche was Rob jarenlang een zeer gewaardeerd lid en erelid.

Scaramouche benoemt in unieke situaties een erelid, deze leden hebben een bijzonder betekenis voor de vereniging en worden gewaardeerd wegens uitzonderlijke diensten voor de vereniging.

Rob is 87 jaar geworden.

Schermvereniging Scaramouche