Dit jaar heeft Eyad Said de respectabele leeftijd van 60 jaar bereikt. Dit is uiteraard een heugdelijk feit, maar sinds een aantal jaar is dit helaas de verplichte pensioenleeftijd voor FIE scheidsrechters. Eyad is al jarenlang een veel geziene scheidsrechter in Nederland en het buitenland en daarom staan we graag stil bij de gelegenheid van zijn FIE-pensioen.

Eyad heeft in de afgelopen jaren vaak voor Nederland langs de loper gestaan als FIE degenscheidsrechter bij Satelite A, junioren wereldbekers en ook was hij actief op het Veteranen WK in Maribor.

Niet alleen als degenscheidsrechter heeft Eyad op hoog niveau gejureerd, maar ook heeft hij jarenlang internationaal gejureerd op floret. In de voorbije twee seizoenen heeft Eyad maar liefst bij zeven toernooien namens Nederland gejureerd, op de European Cadet Circuit (ECC) en de EFC U23 ciruits. Voor zijn uitstekende jureren op ECC's in Eyad daarom op 7 september 2019 nog de Continental Foil License (C) ontvangen.

Namens de KNAS Scheidsrechterscommissie en KNAS Internationaal wil ik Eyad hartelijk danken voor zijn jarenlange internationale inzet. We hopen dat we je in de komende jaren nog vaak zien jureren op de Nederlandse wedstrijden en Nederlandse kampioenschappen.

Met vriendelijke groet,
Remco Middelveld