3 April 2021

Op de eerste dag van het WJK is het de beurt aan de junioren sabel. Voor Nederland komt Marleen Buitenhuis in actie. In de poule wint ze 3 partijen en plaatst zich direct op het tableau 64. In de eerste eliminatie treft ze Shakhnoza Togaymurodova uit Oezbekistan. Deze partij wint Marleen met 15-14. De volgende ronde wint ze met 15-7 van de Koreaanse Jumee Park. Bij de T16 treft ze de Oekraïense Valeriia Prochenko. Helaas verliest Marleen deze partij met 12-15.

Eindresultaat sabel junioren dames:

• 15. Marleen Buitenhuis

6 April 2021

Er kwamen vandaag zes Nederlandse schermers in actie tijdens de eerste dag van het florettoernooi van het JWK in Egypte.

Vanochtend begonnen Ava Emanuel en Tessa Koster bij de meisjes junioren floret. Ava won helaas geen enkele partij. Tessa wist één partij te winnen, maar dit was niet genoeg voor een plaats op het tableau.

Eindresultaat floret junioren dames:

• 75. Tessa Koster
  • 89. Ava Emanuel

Later in de ochtend zagen we Quincy Dualeh, Ashwan Joemrati, Suhayl Nawar en Axel Zoons op de loper verschijnen. Axel schermt 5-1, Suhayl schermt 4-2, Quincy schermt 2-4 en Ashwan schermt 1-5. Voor Ashwan was dit niet genoeg voor een plaats op het tableau.

Voor de T128 hadden Axel en Suhayl een vrijstelling te pakken. Quincy moest het hier opnemen tegen de Braziliaan Pacheco. Hij verliest met 15-9. In de T64 verliezen Axel en Suhayl beiden hun partij. Axel verliest met 15-8 van Tkack (UKR). Suhayl verliest met 15-11 van Tan (PHI).

Eindresultaat floret junioren heren:

• 37. Axel Zoons
  • 46. Suhayl Nawar
  • 85. Quincy Dualeh
  • 97. Ashwan Joemrati.

7 April 2021

Vandaag was de beurt aan de floret cadetten. Bij de meisjes kwamen Ava Emanuel, Tessa Koster en Valerie Buijse in actie. In de poules schermde Ava 4-2, Tessa 2-3 en Valerie 0-5. Ava en Tessa plaatsen zich hiermee voor de eliminaties, waarbij Ava een vrijstelling heeft in de T64. Tessa verloor in de T64 van de Koreaanse Shin (13-15). Ava won in de T32 met 15-6 van Nazarova (BLR). Bij de T16 verloor ze van de Turkse Isbir (0-15).

Eindresultaat floret cadetten dames:

• 11. Ava Emanuel
  • 36. Tessa Koster
  • 52. Valerie Buijse

Bij de jongens kwamen Koen Walet en Suhayl Nawar op de loper. Zij schermen beide 4-2 in de poules en plaatsen zich als 19de en 21ste voor de eliminaties. Suhayl won met 15-8 van Sachinidis (GRE). Koen verloor met 15-10 van Yepifanov (UKR). Bij de T32 verloor Suhayl met 15-10 van Lee (KOR) en eindigt op de 21ste plaats.

Eindresultaat floret cadetten heren:

• 21. Suhayl Nawar
  • 36. Koen Walet

8 April 2021

Vandaag was het de beurt aan het junioren floret equipe, bestaande uit Quincy Dualeh, Ashwan Joemrati, Suhayl Nawar en Axel Zoons. Bij de T16 was Mexico de tegenstander. Het team verliest deze ontmoeting nipt met 45-42 na een flinke comeback van Suhayl in de zevende partij. Hierna werd verloren van Oezbekistan (22-45). De volgende tegenstander was Qatar. Deze partij werd gewonnen met 45-31. De ontmoeting om plaats 13 en 14 was tegen Slowakije, die Nederland versloeg met 45-42.

Einduitslag floret junioren equipe heren:

• 14. Nederland

9 April 2021

Vandaag begint het degen toernooi, te beginnen met de junioren. Voor aanvang van de poules wordt een minuut stilte gehouden voor Robb van Winden. Daarna starten Niels Roubailo en Daan Warreman. Niels plaatst zich met 2-4 voor de eliminaties. Cadet Daan weet één partij te winnen. Dit was niet genoeg voor een plek in de eliminaties. Hij eindigt op de 128ste plaats. In de eliminaties verliest Niels van Egor Lomaga uit Rusland (7-15) en eindigt op de 116de plaats.

Einduitslag degen junioren heren

• 116. Niels Roubailo
  • 128. Daan Warreman

10 April 2021

Voor Nederland is dit de laatste dag van het toernooi. Cadetten Jesse Pieper, Daan Warreman en Maurits Remment staan op de loper. In de poules scoren ze alle drie 2-4 en plaatsen zich voor de eliminaties. Op het tableau 128 treffen Maurits en Daan elkaar voor een plaats bij de laatste 64. Daan wint deze partij met 15-10. Jesse won met 15-5 van Onofre (POR). Bij de laatste 64 verliest Jesse met 11-15 van Lawson (USA) en Daan verliest met 11-15 van Yasseen (EGY).