Vandaag is in besloten kring afscheid genomen van Robb van Winden.

Op 5 april 2021 is Robb van Winden plotseling overleden. Van Winden was als begeleider meegereisd naar het WJK in Cairo. In afwachting van de uitslag van een coronatest verbleef hij in quarantaine op zijn hotelkamer waar hij ’s ochtends levenloos werd aangetroffen. Hij is 68 jaar geworden.

Als zoon van Dick van Winden werd sport er thuis uiteraard met de paplepel ingegeven. In eerste instantie ging de interesse van Robb primair uit naar de Moderne Vijfkamp. Daarbinnen was hij duidelijk het meest succesvol in schermen en daarna zwemmen. Hij startte zijn schermcarriere bij Scaramouche waar vader Dick de hoofdtrainer was. 

Hij begon zijn trainersloopbaan niet met schermen, doch met zwemmen. Hij werd trainer bij De Futen en later bij De Dolfijn. Via de LUSV waar hij van 2002 tot 2006 lesgaf stapte hij over naar AEW waar hij 6 jaar lang de trainingen verzorgde. Op 10 december 2012 startte hij officieel in Alphen aan de Rijn met zijn "eigen" vereniging. Robb Schermen. 

Robb stond bekend om zijn tomeloze ambitie en passie voor het schermen. Hij stond met beide voeten op en naast de loper om zijn idealen vorm te geven. Hij beklom nooit de trap naar de ivoren toren en bleef de kwajongen voor bestuurders en organisatoren van schermevenementen. Op de loper werd hij Nederlands Jeugdkampioen en in 1980 won hij de NK op degen. Later werd hij ook nog kampioen bij de veteranen. Als oud-vijfkamper had degen natuurlijk altijd de voorkeur. En naast de loper leidde hij meerdere van zijn schermers naar medailles op nationale kampioenschappen en stoomde hij ze klaar voor EK’s en WK’s. Hij was de verpersoonlijking van een levenslang sporten én leren. Voor hem was iedereen een ideale sporter om in te investeren; in tijd en kosteloos. Hij relativeerde het schermen tot “Een tikspelletje voor gevorderden”.

Naast zijn bezigheden in het schermen en zwemmen verzorgde hij ook voetbaltrainingen. Hij was bovendien jarenlang sportcoach in de Sassenheimse jeugdgevangenis Teylingereind. Ook verleende hij medewerking aan de schermscenes in de TV series Celblok H en Spangas.

Het bestuur van de KNAS wenst de familieleden en andere dierbaren van Robb sterkte met dit verlies.

Wij danken iedereen voor het mooie, indrukwekkend en waardige afscheid!