Door de opleving van Corona besmettingen heeft het Olympic Festival de schaal moeten beperken. Alle binnensporten mogen volgens de vergunning niet langer worden aangeboden en daarmee is schermen van het programma af gehaald.

Wij bedanken alle vrijwilligers die zich hier al erg voor hebben ingezet en die zich bereid hebben verklaard om te komen helpen!

 

Het oorspronkelijke bericht was:

Tijdens de Olympische Spelen in Tokyo wordt het strand van Scheveningen omgetoverd tot een sportstrand waar het Olympic Festival wordt georganiseerd. Het evenement vindt plaats van 23 juli tot en met 8 augustus, wanneer de Spelen in Tokyo worden gehouden. Het evenement, dat dagelijks is geopend van 9:00 tot 20:00 uur, gaat zo’n 10.000 bezoekers per dag trekken. Het biedt sportfans - jong en oud -, gezinnen, sportclubs en het bedrijfsleven de kans om op het strand van Den Haag zelf te sporten, sport te kijken op een reusachtig scherm én de Olympische Spelen optimaal te beleven.

Omdat er dit jaar geen Holland Heineken Huis in Tokyo is, worden de sporters in Scheveningen gehuldigd. Je hebt dus grote kans om de Nederlandse medaillewinnaars te zien! Dat wil je toch niet missen…

Op 25 juli staat in Tokyo heren degen op het programma en komt Bas Verwijlen in actie op zijn 4de Olympische Spelen. Op dezelfde dag komt de Nederlands-Colombiaanse Saskia van Erven Garcia op dames floret uit voor Colombia.


‘Beleef de Spelen van Tokyo op het sportstrand van Den Haag!’

Help jij mee met de promotie van schermen?

Gedurende alle dagen van het Olympic Festival verzorgen meer dan 40 sportbonden dagelijks van 9:00 tot 18:00 uur een uitgebreid aanbod aan sportactiviteiten. De KNAS zal ook aanwezig zijn om alle bezoekers kennis te laten maken met onze prachtige sport. Wij dagen bezoekers uit om hun reactievermogen en snelheid te tonen op de elektronische oefenborden.

Hoe mooi de kans ook is om onze sport te kunnen promoten op zo een groot en speciaal evenement als het Olympic Festival... we kunnen dit niet zonder een enthousiast team van vrijwilligers. Lijkt het je wat om op een voor Nederland uniek sportevenement aanwezig te zijn en mee te werken aan de promotie van schermen? Als vrijwilliger heb je voldoende gelegenheid om ook deel te nemen aan de andere sporten. Je mag ook blijven tijdens het avondprogramma (avondmaaltijd op eigen initiatief). Aarzel dan niet en meld je aan als vrijwilliger!

In de periode van 23 juli tot en met 8 augustus zijn wij per dag op zoek naar ongeveer 4 enthousiaste vrijwilligers (16 jaar of ouder en minimaal 4 dagen beschikbaar) die ons komen ondersteunen bij de activiteiten. Als vrijwilliger ben je aanwezig van 08:45 tot 18:15 uur. Wij zorgen voor consumpties, lunch, een gaaf shirt voor tijdens en na het evenement, (gedeeltelijke) reiskostenvergoeding en uiteraard een unieke ervaring. In verband met COVID-19 moet je een vacinatiebewijs of negatieve test kunnen overleggen. Reis bij voorkeur met openbaarvervoer omdat er geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden? Stuur dan een E-mail naar OF@knas.nl. Opgeven kan tot en met 16 juli. Voor meer informatie over het Olympic Festival:  https://www.teamnl.org/festival

Tot op het Olympic Festival!