Vandaag kwam Bas Verwijlen in actie bij de Olympische Spelen op het onderdeel degen.

Vanwege zijn plaats op de wereldranglijst (7e) was hij vrijgesteld voor de eerste ronde. In de volgende ronde trof hij de Koreaan Youngjun Kweon. In de eerste twee perioden liepen beide schermers gelijk op en bij het ingaan van de derde periode stond de Koreaan voor met 7-8. Verwijlen kwam terug tot 9-8, waarna de Koreaan weer twee maal scoorde (9-10). Hierna wist Verwijlen 6 punten op rij te scoren en plaatste zich met 15-10 voor de volgende ronde. 

Bij de laatste 16 trof Verwijlen de Franse Romain Cannone. Cannone kwam met zijn offensieve spel al snel op 8-3 voorsprong. In de tweede periode wist Verwijlen de achterstand terug te brengen tot 9-11. Helaas kreeg de Fransman in de derde periode weer meer grip op de wedstrijd. Verwijlen verloor uiteindelijk met 11-15.

Cannone zette zijn zegetocht voort en won uiteindelijk goud op zijn eerste Olympische Spelen. Cannone (24 jaar) staat 47e op de wereldranglijst en werd op het laatste moment aan de Franse equipe toegevoegd toen een schermer werd teruggetrokken. 

Foto's: FIE/Bizzi