Helaas lopen de coronabesmettingen steeds verder op en zal de regering vanavond in de persconferentie verdere maatregelen aankondigen. We weten uiteraard nog niet welke regels er gaan gelden, en ook niet wanneer ze in zullen gaan. Als de nieuwe verzwaarde maatregelen snel gaan gelden, kan dit consequenties hebben voor het NK Equipe dat dit weekend gepland is.

We hebben een aantal mogelijke scenarios:

  1. De maatregelen gaan onmiddellijk in en maken het houden van een binnensportwedstrijd onmogelijk. Het NK zal dan niet doorgaan.
  2. Onder de verzwaarde maatregelen blijven binnensportwedstrijden mogelijk, of de maatregelen gaan pas na het weekend in. Het NK gaat dan door volgens de huidige convocatie.
  3. De maatregelen gaan zaterdagavond in en maken een binnensportwedstrijd op zondag onmogelijk. In dit geval zullen we NK voor sabel en floret verplaatsen naar zaterdagmiddag (geplande start 14:00 uur), terwijl degen op zaterdagochtend zal plaatsvinden. Het NK zal volgens een aangepaste wedstrijdformule plaatsvinden die afhankelijk is van het aantal teams en de beschikbare tijd.


We sturen na de persconferentie een mail naar de deelnemende verenigingen met de definitieve beslissing over het NK.

Floret en sabelschermers moeten er rekening mee houden dat ze mogelijk op zaterdag moeten schermen in plaats van zondag.