Op de persconferentie van 25 januari zijn verdere versoepelingen voor de sport aangekondigd. Vanaf 26 januari mag iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het dragen van mondkapjes en het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Update betreffende openingstijden van sportlocaties: In eerste instantie was niet duidelijk of sportlocaties open mochten zijn na 22:00. Volgens het nieuwe sportprotocol van NOC*NSF geldt de volgende regel: "Indien sport de hoofdfunctie is, is de accommodatie 24/7 beschikbaar voor sportbeoefening" (pagina 6). Let op: de sportlocatie kan hier van afwijken. Publiek mag alleen tussen 5 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds aanwezig zijn, en de horeca op de sportlocatie moet ook om 22:00 uur dicht.

In het kort:

  • Wedstrijden zijn weer toegestaan
  • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
  • Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten
  • Tijdens het sporten is 1,5m niet verplicht. Na het sporten wel.
  • Publiek is toegestaan (tot 22:00 uur), met vaste plek en 1,5m afstand. Ook voor publiek is een coronatoegangsbewijs verplicht (vanaf 18 jaar). Voor hen is ook een mondkapje verplicht.

Houd je verder aan de basisregels:

 

Hulp bij betalen lidmaatschap sportclub kinderen tot 18 jaar
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten of geen lessen kunnen volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool of muziekschool. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.