Op de tweede dag van het WK in Cairo kwamen voor het eerst Nederlanders in actie en wel de heren degen.

Tristan Tulen, Rafael Tulen, Ruben Derksen en David van Nunen traden aan op de voorronde dag van het degen heren toernooi.

In de poules won Tristan alle partijen in zijn poule en plaatste zich daarmee direct voor het hoofdtoernooi van dinsdag. De andere heren plaatsten zich voor het tableau van de voorronde en hielden daarmee ook nog zicht op een plaats bij de laatste 64.

Helaas troffen Rafael (5/6 in de poule) en Ruben (2/6 in de poule) elkaar in de eerste ronde. Rafael won deze partij met 14-12, maar verloor in de volgende ronde van Lukas Bellmann uit Duitsland (14-10). David van Nunen wist zich wel bij de laatste 64 te scharen met winst op Taejin Son uit Korea (15-10) en op Roman Petrov (Kirgistan, 15-9).
Op dinsdag treedt David aan tegen Ruben Limardo Gascon (Venezuela) en Tristan treft Wai Hang Ho uit Hong Kong.

Op de derde dag van het WK was de beurt aan dames sabel en heren floret.

De dag begon met dames sabel. Marleen Buitenhuis ging uitstekend van start met 5 overwinningen en 1 verliespartij in haar poule. Dit was net niet genoeg voor directe plaatsing bij de laatste 64, maar wel voldoende voor een vrijstelling in de eerste ronde van het tableau. Hierna trof ze Heyddys Valentin (Dominicaanse Republiek). Deze partij verloor Marleen met 15-8 waarmee ze uiteindelijk 66e werd.

In de middag ging heren floret van start. Daniel Giacon wist zich met zijn pouleresutaat (5 winst uit 6) direct voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Elisha Yuno (2 uit 6), Dirk Jan van Egmond (4 uit 5) and Teun Jans Kohneke (2 uit 6) moesten via het tableau verder strijden om een plek voor de tweede dag.

Teun verloor in de eerste ronde van Andrii Pogrebniak (Oekraine) met 15-6. Elisha wist de eerste partij met 15-14 te winnen van Borna Spoljar (Kroati√ę), na met 14-11 achter te hebben gestaan. Hierna trof hij Dirk Jan, die in de eerste ronde een bye had. Dirk Jan won deze partij met 15-13, en plaatst zich hiermee ook voor het hoofdtoernooi van woensdag.

Op woensdag moeten Dirk Jan en Daniel in de eerste ronde tegen elkaar.