Dag 1 (21 februari 2023)


Heren Degen Cadetten
Preston Stroop had een goede poule met 5 winstpartijen (uit 6). Er waren 2 winstpartijen ieder voor Leonardo Bentivogli (2 uit 6) en Zeb Visser (2 uit 5), en Kyano Pieters won 1 partij (1 uit 6). Hiermee waren Leonardo en Kyano uitgeschakeld.

Zeb trof op het tableau 128 de Oekrainer Kyryl Lepkanych, die hij met 15-11 wist te verslaan. In de volgende ronde verloor hij met 15-12 van de Hongaar Domonkos Pelle (die deze dag brons haalde). Preston had een bye op het tableau 128, maar verloor bij de 64 van de Noor Viktor Breivik (10-6).

De heren komen donderdag nog in actie in de equipewedstrijd.

Einduitslag:
38. Preston Stroop
60. Zeb Visser
81. Leonardo Bentivogli
86. Kyano Pieters


Dames Floret Cadetten
Talitha Sluman begon de poule met 3 winst uit 6 en Lotte schermde een uitstekende poule met 5 wints uit 6. Hiermee was Lotte 13e na de poules en Talitha 44e. Beide dames gingen hiermee door naar het tableau.

Talitha wist op het tableau 64 de Israelische Gaya Korn te verslaan met 15-6, maar moest daarna haar meerdere erkennen in Uliana-Dumitrita Josan (Moldavië). Lotte verloor helaas in de eerste ronde van Lihi Koren (Israël) met 15-8.

Einduitslag
31. Talitha Sluman
35. Lotte Dammroff

Dag 2 (22 februari)

Dames Degen Cadetten

De dag begon met dames degen. Veronique Kocken kwam in de poule twee keer dicht bij een overwinning, maar verloor uiteindelijk al haar partijen.

Einduitslag
94. Veronique Kocken

Heren Floret Cadetten
Maar liefst vier schermers kwamen op dit onderdeel in actie. In de poule waren de resultaten asl volgt: Jonas Moerbeek won 1 uit 6, Fabian Koster en Cedric van den Berg wonnen beide 2 uit 6, en Michael Dijkstra won 5 uit 6. Voor Fabian en Jonas betekende dat het einde van het individuele toernooi.

Cedric verloor in de eerste ronde van de Italiaan Fernando Scalora met 15-9. Het beste resultaat was voor Michael: hij won achtereenvolgens van Karol Kwiatkowski (Polen, 15-5) en van Matisse Melot de Beauregard (Oostenrijk, 15-4). Hiermee kwam hij bij de laatste 16. Hier verloor hij met 15-9 van Eitan Lemberger uit Israël.

De heren komen als team op vrijdag in actie, en Michael doet ook mee aan het junioren EK.

Einduitslag
12. Michael Dijkstra
58. Cedric van den Berg
66. Fabian Koster
73. Jonas Moerbeek

Heren Sabel Cadetten

Enno Chiang had een goede poule met 4 winstpartijen (uit 6). Hiermee plaatste hij zich als 29e op het tableau. Helaas bleek de Brit Felix Groves te sterk en verloor Enno met 15-9.

Eindresultaat
34. Enno Chiang

Dag 3 (23 februari)

Heren degen cadetten equipe

Op de derde dag van het EK kwam het heren degen team in actie. Het team, bestaande uit Preston Stroop, Leonardo Bentivogli, Zeb Visser en Kyano Pieters, trad in de eerste ronde aan tegen Zwitserland. De Nederlanders keken al snel tegen een achterstand aan, die ze helaas niet weggewerkt kregen. Ze verloren met 45-30.

Einduitslag
19. Nederland (Preston Stroop, Leonardo Bentivogli, Zeb Visser, Kyano Pieters)

Dag 4 (24 februari)

Heren floret cadetten equipe

Op deze laatste dag van het cadetten EK was het enige onderdeel voor Nederland heren floret equipe. Het team bestond uit Michael Dijkstra, Cedric van den Berg, Fabian Koster en Jonas Moerbeek.

Op het tableau 32 wonnen de heren met 45-27 van het Roemeense team. Daarna werd er tegen Hongarije geschermd. Deze partij ging verloren met 45-33.

Hierna ging het verder om de plaats 9-16. Nederland won achtereenvolgens van Oostenrijk (45-20), Turkije (45-41) en van Griekenland (45-38), en bereikte hiermee een mooie 9e plaats.

Eindresultaat
9. Nederland (Michael Dijkstra, Cedric van den Berg, Fabian Koster, Jonas Moerbeek)

Dag 5 (25 februari)

Vandaag was de eerste dag van het EK voor junioren. Op het programma stonden heren degen, en dames floret.

Heren degen junioren


Drie heren kwamen in actie: Niels Roubailo, Konrad Veenenbos en Jesse Pieper. Jesse verloor al zijn partijen in de poule en was hiermee uitgeschakeld. Niels wist drie partijen te winnen (3 uit 5) en Konrad werd tweede in zijn poule met 4 uit 5.

Niels had een bye in de eerste ronde van de eliminaties (tableau 128). In de ronde erop won hij met 15-10 van de Oostenrijker Florian Rankl. Daarna verloor hij nipt van de Zwitser Alvan Aebersold (11-10). Ook Konrad had een bye in de eerste ronde. Hierna trof hij Bastien Archambeau (Frankrijk). De Fransman won met 15-12.

De heren schermen op maandag nog de equipewedstrijd.

Einduitslag
30. Niels Roubailo
40. Konrad Veenenbos
105. Jesse Pieper

Dames floret junioren

De enige Nederlandse op dit onderdeel was Ava Emanuel. Met 3 winstpartijen in de poule plaatste ze zich als 39e op het tableau. In de eerste eliminatie trof ze de Zweedse Sara Mikulak. Helaas was deze te sterk en verloor Ava met 15-11.

Einduitslag
44. Ava Emanuel

Dag 6 (26 februari)

Heren floret junioren

Bij heren floret kwamen Michael Dijkstra, Thomas Dijkstra, Koen Walet en Yin Man aan de start. In de poules haalden Koen en Michael 2 uit 6, Thomas won 1 uit 5 en Yin verloor al zijn partijen. Voor Thomas en Yin was dat het einde van de dag.

Koen had een bye in de eerste ronde (tableau 128) en trof in de volgende ronde Adam Jakubowski (Polen). Hij verloor deze strijd met 15-6. Ook Michael had een bye. In de tweede eliminatie wist Michael met 15-14 te winnen van Julius Manz Thorbek uit Denemarken. De Duitser Bastian Kappus was daarna met 15-10 te sterk.

De heren komen dinsdag nog in actie in het equipe deel van het EK.

Eindresultaat
31. Michael Dijkstra
58. Koen Walet
70. Thomas Dijkstra
85. Yin Man

Heren sabel junioren

Enno Chiang en Jasper Hendriks vertegenwoordigden Nederland op sabel. Zowel Jasper als Enno wonnen in de poules 2 uit 6. Hiermee waren beide heren niet geplaatst voor de eliminaties. Voor Jasper kwam het neer op 1 treffer verschil.

Eindresultaat
57. Jasper Hendriks
61. Enno Chiang

Dag 7 (27 februari)

Heren degen junioren equipe

De heren degen junioren traden vanochtend aan in de equipe wedstrijd. De eerste tegenstander van de Nederlandse equipe, bestaande uit Jesse Pieper, Niels Roubailo en Konrad Veenenbos, was Zweden. Elke keer zaten de Nederlanders dichtbij de Zweden, die puntje voor puntje uitliepen. Uiteindelijk ging de partij met 45-33 verloren. Hiermee waren de Nederlanders uitgeschakeld voor de dag.

Einduitslag
19. Nederland (Jesse Pieper, Niels Roubailo, Konrad Veenenbos)

Dag 8 (28 februari)

Heren floret junioren equipe

Op de laatste dag van het EJK kwamen de heren floret junioren in actie op het equipe onderdeel. Michael Dijkstra, Thomas Dijkstra, Yin Man en Koen Walet troffen op het tableau 16 als eerste Slovakije. In een partij waarin Slovakije 8 punten voorsprong nam (12-20), wisten Michael en Koen de stand bijna gelijk te trekken (28-29). Helaas bleken de tegenstanders net iets te sterk en verloren ze de partij met 41-45. De partij tegen Spanje verloren de Nederlanders ook (32-45). Hierna volgde een winstpartij tegen Tsjechië (45-37). De laatste partij was tegen Zweden, die weer verloren werd (28-45).

Eindresultaat
14. Nederland (Michael Dijkstra, Thomas Dijkstra, Yin Man, Koen Walet)