Dag 1 - 1 april 2023 - Sabel junioren

Op het WJK in Plovdiv heeft Jasper Hendriks de 40e plaats behaald. Na een uitstekende start met 5 winstpartijen en slechts 1 verliespartij in zijn poule. Op het tableau 128 wint hij met 15-5 van Connor Bryce Woodward (Puerto Rico). Op het tableau 64 treft hij Lok Hei Royce Chan uit Hong Kong. Deze partij verliest Jasper helaas met 15-9.

Eindresultaat

• 40. Jasper Hendriks

​Dag 4 - 4 april 2023 - Floret junioren

Michael Dijkstra en Lotte Dammroff halen de top 64 op WK Junioren vandaag.

De dames gingen als eerste van start. Talitha Sluman (3 uit 6) en Lotte Dammroff (4 uit 6) gingen door naar de eliminaties. Ava Emanuel haalde de eliminaties net niet: ze zat dicht bij 2 overwinningen met een 4-5 verliespartij. Talitha verloor haar eerste eliminatie partij tegen de Chinese Yue Song (15-7). Lotte won haar eerste partij tegen Olivia Cheng (Taipei, 15-13). In de ronde erna trof ze de Poolse Malvin Kolodziejczyk. Deze partij verloor ze met 15-8.
Lotte en Talitha schermen morgen het Cadetten toernooi.

• 52. Lotte Dammroff
     • 89. Talitha Sluman
     • 122. Ava Emanuel

Bij de heren gingen Michael Dijkstra en Koen Walet voortvarend van start met 5 winst uit 6.  Yin Man won 1 partij en Thomas Dijkstra wist helaas geen partij te winnen in de poules. Voor Yin en Thomas was dat het einde van het individuele toernooi. Koen had een bye in de eerste ronde en trof toen Cheng-Ru Lee (Taipei). Koen verloor deze partij met 15-12. Na een bye in de eerste ronde, trof Michael Arpad Fazekas uit Slovakije. Deze partij won hij met 15-10. De volgende partij tegen Leopold Marc Kuchta (ook uit Slovakije) ging nipt verloren met 15-13.
Michael schermt morgen bij de cadetten, net als Jonas Moerbeek en Cedric van den Berg.

• 41. Michael Dijkstra
     • 74. Koen Walet
     • 169. Yin Man
     • 185. Thomas Dijkstra

​Dag 5 - 5 april 2023 - Floret cadetten

Michael Dijkstra is 22e geworden op het WK cadetten (floret). Hij werd uiteindelijk bij de 32 gestopt door de Hongaars Europees kampioen.

Michael won in de poule 5 van zijn 6 partijen. Ook Cedric van den Berg deed het goed met 3 uit 6. Jonas Moerbeek wist 1 partij te winnen, maar dit was niet genoeg om door te gaan naar de eliminaties.

In de eliminaties verloor Cedric in de eerste ronde met 15-5 van Marcos Cano Acevedo (Puerto Rico). Michael won in de eerste ronde overtuigend (15-5) van de Deen Nicolai Carlier Carlsen. In de volgende ronde volgde nog een ruime winst (15-3) op de Portugees Joao Queiros Martins. Hierna trof Michael Mattia Rubin (Hongarije). Deze partij verloor hij met 15-11, met een goede 22 plaats als resultaat.

• 22. Michael Dijkstra
  • 73. Cedric van den Berg
  • 115. Jonas Moerbeek

Bij de dames ging Talitha Sluman in de poules van start met 3 overwinningen, terwijl Lotte Dammroff er 2 won. Hiermee gingen beide dames door naar de eliminaties. Talitha won in de eerste ronde van de Kroatische Lorena Pozgajcic (15-14), maar verloor in de volgende ronde van de Amerikaanse Emily Jing. Lotte wist in de eerste ronde helaas niet te winnen van de Koreaanse Sunah Hong (15-13).

• 60. Talitha Sluman
  • 83. Lotte Dammroff

Dag 6 - 6 april 2023 - Floret equipe junioren

Vandaag was op het WJK de laatste dag van het onderdeel floret. Zowel bij de dames als bij de heren kwam het junioren team in actie.
De heren (Michael Dijkstra, Thomas Dijkstra, Yin Man en Koen Walet) troffen in hun eerste partij het Israelische team. De partij liep gelijk op, maar helaas verloren de heren met 45-43. Zij werden hiermee 22e.

Het Poolse dames team was te sterk voor het Nederlandse team, bestaande uit Ava Emanuel, Lotte Dammroff en Talitha Sluman. De Nederlandse dames verloren met 45-7 en werden hiermee 30e.

Dag 7 - 7 april 2023 - Degen junioren

In de poules gingen Konrad Veenenbos en Jesse Pieper goed van start. Konrad verloor slechts 1 partij en Jess won er 3 van de 6. Beide heren gingen hiermee door naar de eliminaties. Raul Lenderink en Preston Stroop wisten slechts een partij te winnen. Daarbij zij vermeld dat Raul twee van zijn partijen met 5-4 verloor. Zij waren hiermee uitgeschakeld.

Konrad had een bye in de eerste ronde en schermde daarna tegen Sanil Sharma (Virgin Islands). Konrad wist helaas niet te winnen (15-8). Jesse verloor in de eerste ronde met 15-8 van Sheng-Hsuan Chiu (Taipei).

Preston Stroop komt morgen in actie bij de cadetten, samen met Leonardo Bentivogli en Zeb Visser. Bij de dames cadetten stapt Veronique Kocken op de loper.
Op zondag is dan nog de junioren equipe wedstrijd.

• 71. Konrad Veenenbos
  • 140. Jesse Pieper
  • 187. Raul Lenderink
  • 193. Preston Stroop

​Dag 8 - 8 april 2023 - Degen cadetten

Vandaag waren op het WK de cadetten degen aan de beurt. Bij de dames was Veronique Kocken de enige vertegenwoordiger. In de poule wist ze twee partijen te winnen en hiermee was ze door naar de eliminaties. Hier trof Veronique in de eerste ronde de Britse Harriet Hillier. Veronique verloor deze partij met 15-9 en werd 88e.

• 88. Veronique Kocken

Bij de heren stonden Preston Stroop, Zeb Visser en Leonardo Bentivogli op de loper. Preston begon de poule met 4 winstpartijen (uit 6). Ook Zeb won 4 partijen (uit 5). Leonardo wist 1 partij te winnen (uit 6) en zat met in twee andere partijen met 4 treffers dichtbij. Voor Leonardo betekende dat het einde van het toernooi.

Preston en Zeb plaatsten zich wel voor de eliminaties. Zeb trof in de eerste ronde Denys Lavrentiev (Oekraine), die te sterk voor hem bleek te zijn. Zeb verloor met 15-7. Preston trof de Koreaan Hohyun Nam. Helaas lukte het net niet en verloor Preston met 15-13.

• 77. Preston Stroop
  • 94. Zeb Visser
  • 131. Leonardo Bentivogli

Dag 9 - 9 april 2023 - Degen equipe junioren

Op de laatste dag van het WJK is het heren degen team junioren 33e geworden.

Het team, bestaande uit Raul Lenderink, Jesse Pieper, Preston Stroop en Konrad Veenenbos, verloor in de eerste ronde van Canada (45-31).