Vandaag werd in Belgrado (Servië) een FIE satelliet toernooi geschermd. De uitslag van dit toernooi telt mee voor de FIE ranglijst en is daarmee belangrijk voor de plaatsing voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Schermbroers Tristan en Rafaël Tulen maakten deel uit van de Nederlandse delegatie en wisten beide de finale te bereiken. Oudere broer Tristan won deze partij met 15-11, waardoor Rafaël genoegen moest nemen met zilver.

In de voorrondes won Tristan overtuigend alle partijen in zijn poule, terwijl Rafaël er vier van de zes wist te winnen. Beide heren hadden hiermee een bye verdiend voor de eerste ronde van de eliminaties.

Tristan won daarna van Rolf Nickel (CHI), en trof in de volgende ronde landgenoot Niels Roubailo. Deze partij won Tristan met 15-8. Via Alex Duduc (SVK) en Kanan Aliyev (AZE) kwam Tristan in de halve finales. Daar trof hij Yordan Galabov (BUL) die met 15-6 verslagen werd.

Rafaël won achtereenvolgens van Keletigui Diabate (MLI), Houssam El Kord (MAR), James Russell (GBR) en Danilo Nikolic (SRB). Zijn tegenstander in de halve finale was Georgii Javakhishvili (GEO). Rafaël won deze partij met 15-8.

Hierna moesten de broers de strijd aangaan om uit te maken wie van hen met het goud naar huis mocht gaan. Het werd Tristan, die jongere broer Rafaël met 15-11 versloeg.