Dit weekend werd in Amsterdam de dertigste editie van het SISTA-SFZ georganiseerd. Het senioren florettoernooi had dit dit jaar bij zowel de heren als de dames wederom een satelliet wereldbeker status van de FIE gekregen. Dit betekende dat er punten voor de wereldranglijst te verdienen waren. Deze punten zijn dit seizoen erg kostbaar, aangezien de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs worden georganiseerd. Verspreid over het toernooi bij de heren en dames kwamen er inschrijvingen uit 39 verschillende landen.
Op zaterdag mocht de organisatie 181 schermers ontvangen. Zeventien van deze schermers staan in de top 100 van de wereldranglijst. Het toernooi bij de mannen werd gewonnen door de Amerikaan Chase Emmer. Het zilver was voor de Italiaan Alessandro Stella en de bronzen medailles waren voor Damiano Rosatelli uit Italië en Ethan Gassner uit de Verenigde Staten.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Teun Jans-Köhneke (SchermCentrum Amsterdam) hij behaalde de 53ste plaats. Ook Daniel Giacon (SchermCentrum Amsterdam) en Koen Walet (Treville) haalden en plek in top 64. Daniel werd 56ste en Koen zagen we terug op de 64ste plaats.
Op zondag kwamen er 94 schermsters in actie. Ook hier mocht de organisatie elf schermsters te ontvangen die in de top 100 staan van de wereldranglijst. Het toernooi bij de vrouwen werd gewonnen door de française Coralie Brot. Het zilver was voor de Amerikaanse Maia Mei Weintraub en de bronzen medailles waren voor de Oekraïnse Olga Sopit en de Arantza Inostroza uit Chili.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Ava Emanuel (HollandSchermen). Zij behaalde de 32te plaats. Lotte Dammroff (Hollandschermen) en Talitha Sluman (HollandSchermen) wisten ook de eliminaties te halen. Zij eindigen op de 54ste en 56ste plaats.

Naast de satellietwereldbekers werden er op zondag ook toernooien georganiseerd bij de senioren heren en dames op de sabel en bij de pupillen op floret.