Graag de aandacht voor twee belangrijke updates vanuit de European Fencing Confederation (EFC)

EFC-licentie verplicht voor coaches bij EFC-wedstrijden
De EFC maakt nu snel werk van de nieuwe verplichting dat alle coaches bij EFC-wedstrijden een EFC-licentie moeten hebben. Vanaf heden moet KNAS Internationaal ook de coaches aanmelden die meegaan en dit kan alleen gebeuren als KNAS Internationaal weet wie dit zijn en als ze een licentie hebben. Dit gebeurt met terugwerkende kracht en geldt ook voor reeds gedane aanmeldingen.

De belangrijkste punten rondom deze regel:
• Coaches die niet bij KNAS-internationaal zijn opgegeven, en dus ook niet zijn voorzien van een EFC-licentie, kan de toegang tot wedstrijd geweigerd worden door de lokale organisatie.
• Verenigingen moeten in het opmerkingenveld van de Nahouw-aanmelding aangeven welke coach(es) meegaan.
• Coaches moeten lid zijn van de KNAS.
• KNAS-internationaal vraagt bij opgave van een coach een licentie voor het lopende seizoen aan, waarna de coach(es) worden aangemeld via de EFC-site. De kosten van de licentie zijn 25 euro en worden periodiek berekend aan de verenigingen.
• Dit geldt voor alle wedstrijden van de EFC: U14 (pupillen), ECC (cadetten) en U23

Scheidsrechters EFC U14&U17 Parijs
Voor internationale wedstrijden die onder de FIE en de EFC vallen, regelt de KNAS normaal de scheidsrechters. Voor het U14 en U17 toernooi in Parijs moeten de verenigingen zelf de scheidsrechters regelen.
Op de website van de organisatie (https://www.marathon-fleuret.com/) staat uitgelegd wat de regels zijn wat betreft de scheidsrechters.
Tevens hebben alle deelnemers een licentie nodig. KNAS internationaal regelt dit en de rekening gaat naar de vereniging. Het aanmelden gaat via de Nahouw (aanmeldtermijn van 4 weken). KNAS internationaal zet de aanmeldingen door naar de EFC-site.