Met groot plezier kan de KNAS bekendmaken dat Freek van Teeseling zijn C-licentie heeft behaald. Na vier positieve beoordelingen door de EFC-scheidsrechterscommissie krijgt Freek deze licentie als gevolg van uitstekend jureren op het EFC U17 cadetten circuit (ECC).

In Bratislava kreeg Freek zijn laatste beoordeling van EFC-observer en FIE-scheidsrechter Rèka Balogh. Dit na eerdere beoordelingen door leden van de EFC-scheidsrechterscommissie Martina Gannasin en Ambre Civiero-Aivano.

Het is voor Nederlandse degenscheidsrechters niet eenvoudig om in een internationale poule eruit te springen, maar vooral in Kopenhagen was Freek al meerdere malen onderdeel van het finaleprogramma. Hoogtepunten in het traject naar de C-licentie waren vanzelfsprekend zijn optredens als (hoofd)scheidsrechter in meerdere finales. De meest recente hiervan was afgelopen weekend Bratislava tijdens de heren equipe finale van de Coupe de Danube.

De KNAS Internationaal, KNAS Scheidsrechterscommissie en het bestuur van de KNAS feliciteren Freek van harte met het behalen van zijn Europese licentie.

Remco Middelveld

Foto: Emmie Beijlen