Op de Grand Prix in Boedapest, een wedstrijd met bijna 400 deelnemers, bereikten maar liefst drie Nederlandse schermers de laatste 64. Tristan Tulen kwam tot de top 16 notering door onder andere een overwinning op Freilich, de nummer 8 op de wereldranglijst. David van Nunen haalde de top 32.

Schermbroers Tristan en Rafaël Tulen en David van Nunen wisten zich via de voorrondes op zaterdag te plaatsen voor het hoofdtoernooi op zondag. Voor Rafaël Tulen eindigde het toernooi met de 55e plaats, maar David en Tristan stoomden door. David van Nunen eindigde op de 25e positie door verlies bij de laatste 32. Tristan kwam in zijn partij tegen Freilich snel voor en gaf die voorsprong niet meer uit handen (15-13). De strijd om een plaats bij de laatste 8 was tegen de Portugees Frazao. Tristan verloor deze partij met een 12e positie als resultaat.

Het toernooi in Boedapest, waaraan bijna 400 schermers aan deelnemen, begon op zaterdag met de voorrondes. Van de vier deelnemende Nederlanders kwamen er drie deze voorronde door en plaatsen zich voor het hoofdtoernooi op zondag.

Voorrondes (zaterdag)
David van Nunen ging zeer sterk van start: hij won alle 6 partijen in zijn poule en was daarmee meteen door naar het hoofdtoernooi. Tristan Tulen en zijn jongere broer Rafaël, met respectievelijk 5 en 4 winstpartijen in hun poules, moesten via eliminatiepartijen verder strijden om een plaats bij de laatste 64. Voor Ruben Derksen was het toernooi na de poules afgelopen.

Rafaël Tulen plaatste zich door winst op achtereenvolgens Alexandr Savin (Kazachstan), Theo Brochard (Zwitserland) en Juan Pedro Romero (Spanje). Voor Tristan Tulen waren de tegenstanders Gerard Gonell (Spanje), Byeung Jung (Korea) en Fynn Fafard (Canada).

Hoofdtoernooi (zondag)
Op het hoofdtoernooi met de 64 sterkste schermers, kwam Tristan Tulen het verst. Hij versloeg Roman Svichkar (Oekraïne) met 15-11. In de daaropvolgende ronde trof hij de Israëliër Yuval Shalom Freilich (nummer 8 op de wereldranglijst). De eerste drie punten in deze partij waren voor Tulen, en deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Miguel Frazao (Portugal) was in de volgende ronde de sterkere schermer. Tristan verloor met 10-15.

David van Nunen won in de eerste ronde met 15-11 van Sanyoung Park (Korea), maar verloor in de ronde erna met 9-11 van Gianpaolo Buzzacchino (Italië). Rafaël Tulen strandde in de eerste ronde van het hoofdtoernooi met een goede partij tegen de nummer 14 van de wereld, de Hongaar Gergely Siklosi (13-15).