Europese Kampioenschappen - Izmir 4-9 juli

7 juli - heren degen en dames floret

Bas Verwijlen is op het EK 2006 8ste geworden. De Russische wereldkampioen Kolobkov versperde hem met 15-14 de weg naar de medailles.

heren degen
Voor Nederland traden vandaag aan Bas Verwijlen, Arwin Kardolus, Rick van de Goor en Stefan Damen.
Met 1 winstpartij werd Stefan in de voorronde uitgeschakeld. Hij eindigde op de 69e plaats.
Arwin wist in de poule 4 keer te winnen. Op het tableau van 64 won hij met 15-10 van Lucenay (FRA). Daarna verloor hij nipt van Mathe (AUT) met 15-13 nadat hij van een grote achterstand was teruggekomen.
Rick kwam drie keer tot winst in de poule. Op het tableau van 64 verloor hij van de Poolse Mikolajczak (15-8).
Bas won in zijn poule 2 partijen. Op het tableau van 64 won hij van Levit (ISR) met 15-9. Zijn volgende tegenstander was Jerome Jeannet (FRA), waar hij in de verlenging met 15-14 van won. Daarna volgde een vrij eenvoudige overwinning op Kauter (SUI) met 15-8.
In de finale van 8 wachtte Pavel Kolobkov (RUS), de wereldkampioen van 2005. Bas kwam na een 13-8 achterstand sterk terug tot 14-14, waarna Kolobkov de winnende treffer maakte. Hij wordt uiteindelijke 8ste.

dames floret
Nederland werd bij dames floret vertegenwoordigd door Indra Angad-Gaur, Djinn Geurts en Saskia van Erven.
Saskia won drie partijen in de poule. Op het tableau van 64 verlooor ze van Koppenwallner (AUT) 15-7.
Indra won vier partijen, en had een bye op het tableau van 64. Net als Djinn, die 3 partijen in de ronde won.
Djinn verloor bij de 32 van Moumas (FRA) met 13-10.
Indra?plaatste zich door winst (15-12) op Bingenheimer (GER) bij de beste 16. Daarna was?Shanaeva (RUS) met?15-6 te sterk.