Ranglijsten

Om de presaties en de onderlinge verhoudingen van de schermers zichtbaar te maken beschikken we over nationale ranglijsten. Alleen de resultaten van toernooien die voldoen aan minimale eisen wat betreft wedstrijdformule en materiaalgebruik (zoals beschreven in het handboekschermer) tellen mee. Ieder toernooi wordt gewogen in zwaarte. De beste 5 uitslagen van elke schermer, van publicatiedatum tot 1 jaar terug, tellen mee voor de ranking. Er is voor elk wapen en leeftijdscategorie een lijst.

De Nederlandse ranglijsten worden onderhouden door de commissie KNAS wedstrijden - ondersteuning en ranglijsten. Voor vragen, opmerkingen en uitslagen van wedstrijden die verwerkt moeten worden in de Nederlandse ranglijsten kunt u mailen met wedstrijdzaken@knas.nl.

Kwalificatie voor EK en WK

We berekenen alleen de kwalificatieranglijsten voor het eerst aankomende titeltoernooi (dit kan per wapen verschillen). Met andere woorden, na de EK worden de WK-kwalificatieranglijsten berekend (en zijn de EK-kwalificatieranglijsten leeg), en na de WK worden de EK-kwalificatieranglijsten berekend (en zijn de WK-kwalificatieranglijsten leeg).

Kijk voor de actuele ranglijsten kijk op: http://knas.onzeranglijsten.net