Twee weken

Er gebeurt weer veel in schermland. Bijna twee weken geleden vond de open discussie plaats over het breedte- en het topsportbeleid. Het was een goed bestede zaterdag met een zaal vol zeer betrokken mensen. Het is goed te zien dat zovelen het schermen in Nederland zo belangrijk vinden dat ze zo'n discussie op een stralende zaterdag de hoogste prioriteit geven. Uiteraard waren er meningsverschillen, ook tussen de deelnemers in de zaal, maar daar zijn zulke dagen voor. Heel nuttig!

Bestuursvergadering

Gisteren weer een lange bestuursvergadering gehad. Van rond achten tot na middernacht. Bert van der Flier vergaderde mee via de conference call telefoon. We behandelden als vaste punten algemene zaken, financien, breedtesport en topsport. Elk van deze onderdelen heeft weer onderliggende agendapunten. 

Nederlandsche Schermbond

Tijdens het verwerken van een schermarchief dat ik onlangs van een van onze leden kreeg, vond ik een Huishoudelijk reglement van een schermbond die ik nog niet kende. Het betrof de Nederlandsche Schermbond opgericht te Rotterdam op 25 maart 1906. Een andere bond met deze naam kende ik al, maar die stamde uit. het einde van de 19e eeuw. Het boekje met het reglement is van april 1915.

Subscribe to RSS - Wiebe Mokken's blog