Bas Verwijlen en Arwin Kardolus zetten op het wapen Degen de goede Nederlandse resultaten door bij het EK 2011 in Sheffield (GBR).

Bas Verwijlen verloor op het nippertje met 14-15 de finale van de Duitser Fiedler en haalde een geweldige zilveren medaille, Arwin Kardolus werd heel mooi 7e.


 

 

Alle Nederlandse degenschermers bleken goed in vorm te zijn. In de voorronde won Bas alle 5 zijn partijen, Arwin won er 5 vd 6, Siebren Tigchelaar 4 vd 6 en Tristan Tulen 3 vd 6.

In de eliminatie van 128 verloor helaas Tristan al van de Ier Fenwick met 13-15. 

De andere 3 waren vrijgesteld bij de 128, bij de 64 wonnen ze alle 3.

In de eleminatie van 32 moesten Bas en Siebren tegen elkaar, de broederstrijd eindigde in 15-12 voor Bas. Arwin won zijn partij bij de 32.

Bas en Arwin stootten daarna door naar de laatste 8. Arwin verloor daar met 8-15 van de Zwitser Heinzer. Bas won bij de laatste 8 eerst met 15-11 van de Pool Zawrotniak en daarna in de halve finale van Heinzer 15-11.

De eindklasseringen van de Nederlanders zijn :
2e Bas Verwijlen
7e Arwin Kardolus
28e Siebren Tigchelaar
67e Tristan TulenDe complete uitslagen zijn te vinden op : http://eurofencing2011.com/competition/results/

Bas werkelijk heel hartelijk gefeliciteerd met Zilver! Uiteraard ook felicitaties aan je vader met deze prestatie.

Arwin, gefeliciteerd met je fantastische resultaat! Felicitaties ook voor je vader.

Met groet

 

Jeroen Divendal

Jeroen Divendal

Bas, gefeliciteerd met je geweldige prestatie! Je bent zonder twijfel de beste schermer die we in NL hebben. Felicitaties ook aan je pa, en alvast succes voor London!

Arwin, prachtig hoe je veel van de 'jonkies' toch weer achter je laat. Heel knap gedaan en gefeliciteerd!

Matthijs

Van harte gefeliciteerd met je zilveren medaille! Heel erg goed gedaan en erg jammer dat de laatste treffer niet meezat. Desondanks Van Harte!

De anderen ook van harte gefeliciteerd met jullie prestatie's en vervelend jullie elkaar moesten tegenkomen in de laatste 32. Altijd erg zuur als je je teamgenoot / clubgenoten eruit moet gooien, zeker op dit niveau! Iedereen gefeliciteerd met de prestaties :)

Groet, Remco

Wat een grootse prestaties...

Ik ben echt onder indruk. Dat geeft hoop en schept verwachtingen voor over een paar dagen. Maar geniet eerst maar even van dit resultaat.

 

Wiebe Mokken

Felicitaties voor schermers en coach vanuit Capitol Reef in Utah (US)! We rijden trots rond hier! En nu ook als equipe een topprestatie. Veel succes!

Arno en Wim

Heren allemaal gefelisiteerd!

 

Maar wat ik vooral mooi vind is dat Siebren en Arwin een top resultaat neerzetten terwijl ze niet eens de punten haden om te gaan! Het besluit van Etienne om deze heren mee te sturen is dus zeker goed geweest! dit zou vaker gedaan moeten worden!

 

Daniel Nivard

Daniel Nivard