Op 15 november heeft de Nederlandse Indra Angad-Gaur in Bratislava haar FIE (Internationale Schermfederatie) scheidsrechterslicentie ‘B’ behaald op degen en sabel.  Al eerder had zij dezelfde licentie gehaald op floret. Daarmee is Angad-Gaur de enige vrouw mondiaal die de functie van scheidsrechter op alle drie de schermwapens mag uitoefenen.

Indra Angad-Gaur heeft op het hoogste niveau geschermd. Zo heeft zij meerdere wereldbekers gewonnen en heeft zij deelgenomen aan EK’s, WK’s en de Olympische Spelen.  Sinds 2010 is zij actief als scheidsrechter. Ook zet zij zich in voor de professionalisering van jurering als voorzitster van de scheidsrechtercommissie van de Nederlandse Schermbond.

Op de vraag waarom Angad-Gaur  zich toelegt op het jureren, antwoordde zij in een eerder interview: “Eigenlijk blijft schermen het leukste. Dat blijft zo, alleen het presteren op hoog niveau gaat over. Je kunt niet voor eeuwig de beste van de wereld zijn. Wat ik nu zo leuk vind aan jureren, is dat ik weer onderdeel van de partij uit maak en het geeft mij weer de mogelijkheid om de beste te worden. “

Op het wensenlijstje van Indra staat al eerste het jureren van een internationaal toernooi om zo toe te werken naar de Olympische Spelen, haar uiteindelijke doel.

Inmiddels is de eerste uitnodiging voor een titelwedstrijd binnen: het junioren EK in Jeruzalem.


 

 

Beste Indra, als je oud - nog steeds jonge - maître feliciteer ik je met je mooie benoeming tot internationaal hoofd-secondant op 3 wapens voor de FIE. Een geweldige prestatie! Vooraf feliciteerde ik je toevallig in Amsterdam al voor je prima seconderen.

Kasper Kardolus