Terwijl de meeste schermers in Nederland zich opmaken voor kerst en de traditionele trainingskampen van de december-maand op het punt van beginnen staan, vindt aan de andere kant van de wereld in Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten) het WK Rolstoelschermen U17 en U23 plaats. Namens Nederland neemt Elke Lale van Achterberg deel aan dit WK. 

Viermaal brons
Met wedstrijden verspreid over meerdere dagen, diverse wapens en leeftijdscategorie├źn was het een zwaar programma voor van Achterberg. In de eigen leeftijdscategorie U17 wist zij afgelopen maandag desondanks tweemaal het brons te bemachtigen op de wapens floret en degen. Het goede schermen en dito resultaten werd doorgezet op het U23-toernooi waar Elke wederom tweemaal brons pakte en als jongste vrouwelijke deelneemster op het podium stond. 

World Cup 
De afgelopen dagen vond in Sharjah ook de World Cup plaats voor de senioren. In een deelnemersveld van meer dan 33 schermers werd Elke 30e en bij degen 25e (30 deelnemers). Ook is er waardevolle ervaring opgedaan voor komend seizoen. De volledige resultaten van dit WK zijn beschikbaar via de website van IWAS: http://www.wheelchairfencinglive.com/en/

 


 

Mooi gedaan Elke en mooie promotie voor de schermsport. En prachtig om te zien dat Rolstoelschermen serieus genomen moet worden. 

Met vriendelijke groet, Jelle Klein