Het heeft even geduurd, maar we kunnen nu het winnende ontwerp bekend maken en ook wie de winnaar is van de wedstrijd voor het nieuwe maskerontwerp. Het bestuur was overweldigd door het aantal ontwerpen dat we ontvangen hebben. Dank aan de 30 inzenders die de moeite hebben genomen om samen 50 verschillende ontwerpen in te sturen.


Een delegatie van het bestuur heeft uit deze inzendingen een aantal ontwerpen gekozen, aan de hand van een aantal criteria: het ontwerp moest technisch uitvoerbaar zijn en niet te veel lijken op het ontwerp van een ander land. Tien ontwerpen, die onderling verschillend waren, zijn bij de trainingsstages voor degen en floret voorgelegd aan de schermers. Het meest populaire ontwerp is door leveranciers beoordeeld op technische uitvoerbaarheid en is naar de FIE opgestuurd. Nu de FIE akkoord is, kunnen we het ontwerp en de ontwerper voorstellen: de 13-jarige Ava Emanuel heeft vandaag het masker onthuld op de trainingsstage in Alkmaar en heeft het masker in ontvangst genomen.


Het ontwerp is beschikbaar gesteld aan de belangrijkste leveranciers van schermmateriaal en het Nederlandse masker kan dus vanaf nu besteld worden. Als een leverancier de gegevens van het ontwerp niet heeft, kunnen ze contact opnemen met de KNAS.

Gaaf!

Indra Angad-Gaur