Nu sportaccommodaties gesloten zijn door het coronavirus, zijn de mogelijkheden tot sporten beperkter. Het is echter belangrijk om toch in beweging te blijven.

Veel sportverenigingen spelen hier al op in door online lessen te geven. Zo hebben we al gehoord van Zumba lessen via Zoom (Zoomba?) en fitnessclub die filmpjes met oefeningen online zetten. Je favoriete schermer heeft beslist ook al trainingen op zijn of haar social media gedeeld.

Nu hoeft bewegen niet altijd sporten te zijn. Ook het huishouden en tuinieren tellen mee voor je bewegingsnorm. Ook kun je nog steeds wandelen en fietsen. Houd je hierbij wel aan de regels: minimaal 1,5 meter afstand houden en liefst alleen of met z’n tweeën.

Voor bot- en spierversterkende oefeningen kun je meedoen met Nederland in Beweging (NPO1). Je kunt ook meetrainen met Nederlandse topsporters via TeamNL. Zij laten graag zien hoe ze met beperkte mogelijkheden hun work-outs doen. 

Ook op Sportzorg, een voorlichtingssite van sportartsen, kun je allerlei oefeningen en tips vinden.

Heb je nog tips en leuke links met schermspecifieke trainingen? Laat het ons weten in de comments!

Ik heb een YouTube kanaal gemaak met workouts voor thuis. Ik probeer er 2 per week te maken. https://www.youtube.com/channel/UCpRnrB8JfW-SJDj3L8Ey9Ug

Leuk Alexander! Dank voor het delen: ik ga het volgen!

- Teun Plantinga